Operacija perianalne fistule

Post Reply
Staanka
Posts: 11
Joined: 15 Feb 2019, 04:10

Operacija perianalne fistule

Post by Staanka » 14 Dec 2019, 10:10

Pozdrav svima , zelim da se pridruzim ovom forumu kako bih podjelila svoje iskustvo sa vama. Borim se sa fistulom skoro godinu dana , samo oni koji su imali problema sa fistulom mogu da shvate koliko je to duga i teska godina bila .Kad sam to dobila prvi put sam se suocila i cula da tako nesto postoji. Pokusala sam da nadjem neke informacije na internetu , medjutim nisam uspjela da pronadjem skoro nista.

Moja fistula je pocela kao apces , koji je nakon hirurske drenaze nastavio da curi i ispusta . Uradjena mi je magnetna i kolonoskopija , i tad sam dobila dijagnozu . Moj hirurg je rekao da fistulomija nije opcija za mene , jer mi je fistula bila u prednjem dijelu i prolazila je kroz oba sfinktera.
U medjuvremenu sam dobila ponovo apces na istom mjestu i morali su opet da mi rade drenazu i posle tog apcesa postavljen mi je Seton . Sa Setonom sam se osjecala prilicno ok . Na pocetku je bilo jako bolno a posle se smirilo . Skoro da sam mogla da nastavim normalan zivot , jedino curenje i gazice koje sam morala da mjenjam non -stop . Seton je trebao da stoji tu par mjeseci i onda operacija fistule koja je trebala da rijesi moj problem .
Prosli mjesec sam napokon imala operaciju , unutrasnji otvor fistule mi jezatviren , zasiven i navucen je preklop preko rupe. I to je trebalo da zarasta iznutra.Dobra strane ove operacije je bila da se nece sjeku sfinkteri , znaci nema velike opasnosti za inkotenciju , a losa strana je bila ta sto postoji 50% mogucnosti da fistula ne zaraste i da se sve ponovo vrati.
Operaciju sam super podnijela , oporavak je isao brzo . Sasvim malu bol sam imala . Medjutim curenje iz fistule se nastavilo , manje nego prije operacije ali jos uvijek je postojala. To me pocelo jako plasiti . Mog hirurga trebam vidjeti sad u ponedeljak . I to ce mi biti prva kontrola. 4 nedelje posle operacije. Sad se bojim da moja operacija nije uspjela . Ne znam da li je to curenje normalno ili je to znak da operacija nije uspjela? 😢😢😢

Voljela bih ako ima neko ko je prosao operaciju fistule da podjeli iskustvo samnom i sa svima ovde. Bilo kakva informacija bi mi dobro dosla jer sam jako prestrasena. Hvala unaprijed. Srdacan pozdrav.

Post Reply