Dva predloga

Mesto za svaki savet ili kritiku vezanu za funkcionisanje UKUKS-a.
Post Reply
Nemanja
Posts: 99
Joined: 08 Apr 2011, 15:52

Dva predloga

Post by Nemanja » 13 Dec 2012, 16:37

Neko je nekada to i rekao ...
Mislim da postaje nezgodno kada pokusavas da nadjes gde je nesto napisano na forumu. To je verovatno normalno na forumima ali mozda moze da se bar donekle sredi ako se dobro razvrstaju teme.
Predlazem da se postave moderatori foruma koji ce pratiti deo za koji je zaduzen i kada poruka zaluta- prebaci tamo gde je trebala da bude napisana. Ako je veliki posao- vise moderatora. Trebalo bi da se srede dosadasnje poruke a u krajnjem slucaju da one buduce budu "slozene" gde treba.
Drugi predlog je da se napravi deo vezan za one koji su tek saznali da imaju IBD. Oni koji u panici postavljaju pitanja o svemu svuda. Ovako bi oni imali gde da procitaju to sto ih zanima. U taj deo bi bile napisane sve stvari koje su iste za sve nas, samo cinjenice, i ono sto znamo da sigurno zanima te osobe u tom trenutku.

Ako ovo ima smisla, neka neko organizuje dobrovoljce za sredjivanje foruma.

Pre toga predlazem da se sacuva kopija (mada pretpostavljam da to radi Igor), jer ako izgubimo ovo do sada napisano sumnjam da cemo opet krenuti i sve ovo ponovo napisati.

User avatar
Skipper
Posts: 252
Joined: 29 May 2011, 01:41
Location: Rochester, NY / Beograd, RS

Re: Dva predloga

Post by Skipper » 13 Dec 2012, 18:06

Nemanja,

Do sada smo se, u svojstvu administratora foruma, Gile, Igor i ja trudili da ažuriramo podforume i teme, te da odredjene poruke premestimo na odgovarajuće mesto. Nemam ništa protiv da se 'postavi' nekoliko 'green' moderatora, sa ograničenim pristupom važnim delovima website-a i foruma (kao što je AKP - Administracioni kontrolni panel), ali bi oni zato bili u mogućnosti da pomognu u razvrstavaju 'zalutalih' poruka!

Što se tiče 'čuvanja', do sada, pristiglih postova, administratori (pre svega Gile) rade redovni 'back-up' celog website-a i foruma! Do not worry about that! ;)

Sem toga, na mom hdd-u se, za svaki slučaj, nalazi još jedna 'rezerva', jer sam napravio sopstvenu 'off-line' bazu (arhiv) svih poruka (razvrstanih po podforumima i temama), tako da je za sada taj deo, koliko-toliko, bezbedan.

U svakom slučaju, tvoji predlozi su dobri i zaista ne bi bilo loše da novi, nedovoljno upućeni, članovi, dobiju svoj podforum ili samo temu, gde bi mogli da šalju svoja pitanja i dobiju adekvatne odgovore. Posle je lako razvrstati te poruke naših novih članova, po već postojećim podforumima! :mrgreen:

Pozdrav,

Skipper
Bolest: Crohn-ova, od 1991. / Operisan: 3 puta / Lekovi (do sada): Orvagil, Ciprocinal, Dexason, Pronison, Salazopyrin, 5-ASA, Salofalk, Pentasa, Asacol, Imuran i Methotrexate / Aktuelna terapija: Nema (zbog netolerancije na imunosupresive!)

Nemanja
Posts: 99
Joined: 08 Apr 2011, 15:52

Re: Dva predloga

Post by Nemanja » 14 Dec 2012, 10:16

Sjajno. Nije da sam sumnjao da Gile (Igor) cuva kopije, ali sada malo crvenim sto sam i pitao tako nesto, sada kad si mi objasnio koliko je dobro cuvano. Dok sam citao ocekivao sam nastavak tipa - imamo par kopija i u NBS i imam 3 kopije u Rocesteru i 2 kod taste, ostavio sam jednu kopiju u podrumu ... :mrgreen:
Hvala

Post Reply