IBD i jos nesto...

Sve što nam pored terapija i lekova pomaže da se svakog dana osećamo bolje. Mesto za diskusije vezane za ishranu, fizičke aktivnosti i zdrav način življenja...
Post Reply
Runja
Posts: 125
Joined: 05 Jun 2011, 15:32
Location: Zemun

IBD i jos nesto...

Post by Runja » 20 Apr 2012, 11:33

Negde sam cula podatak da autoimune bolesti nikada ne idu same (meni je, mesec dana nakon UC-a, otkrivena i hipotireoza) :roll: .
Zanima me da li je taj podatak tacan (pa je kod mene u pitanju slucajnost), kakva su vasa misljenja i iskustva po pitanju toga i da li i vi imate jos nesto "gratis" :roll: ?

http://sr.wikipedia.org/sr/Autoimune_bolesti

User avatar
Igor77
Posts: 602
Joined: 29 Mar 2011, 14:18
Location: Ruma

Re: IBD i jos nesto...

Post by Igor77 » 20 Apr 2012, 14:34

Ih, kolko hoćeš :). Ja npr, psorijazu, blaži oblik, vučem od detinjstva. Nedavno i neku slabiju astmu, pošto sam svojevremno imao i alergiju koju sam lečio.
Dijagnoza: Mb. Crohn od 2001. Korišćene terapije: 5-ASA, Asacol, Salofalk, , Pentasa, Salofalk klizme, Orvagil, Vancomycin, Pronison, Budosan i razne alternativne špecije Aktuelna terapija: Methotrexate, Folnak, Nolpaza

Philthy McNasty
Posts: 112
Joined: 07 Jul 2011, 22:01

Re: IBD i jos nesto...

Post by Philthy McNasty » 20 Apr 2012, 18:44

Cela stvar itekeko ima smisla kada se malo bolje prouci cela stvar oko IBD o kojoj smo toliko pisali. 70% covekovog imunog sistema se upravo nalazi u digestivnom traktu i neravnoteza istog, Kron/colitis ili sta vec, su uzrocnik tzv leaky guts, permeabilnost zida creva je narusena i dovodi do raznih drugih oboljenja, alergija i tome slicno. Auto-imune bolesit nisu nezilecive , treba samo naci uzrok istih, a uglavnom je vezan za ishranu, zagadjenje i nacin zivota. T-celije su samo puki izvrsioci/vojnici koji nam rade po crevima to sto rade. Kada se pronadje uzrok i deluje na isti, izleznje/zelecenje/remisija, nazovite kako hocete, je moguce.
Imate na gomile promera gde su ljuci poptuno izlecili , za konvencionalnu medicinu, neizlecive bolesti, kao sto su MS, pa i Kron i kolitis, itd ......... nekada je put do izlecenja veoma dug i zahteva jaku volju disciplinu.

Nedavno sam procitao knjigu "The Candida Cure" od Ann Boroch, koja je igrom slucaja u svojim teen godinama dijagnostifikovana sa MS, i kasnije postala naturapth doktor , opisuje svoj slucaj i dugogodisnju borbu sa kandidom koja je bila glavni uzrocnik MS koju je poptuno izlecila. U knjizi se iance detaljno govori o kandidi i protokolu za suzbijanje iste.

Moje iskustvo sa propratnim bolestim sam pomenuo, hemorodi (sada vec proslost), seboreja od koje patim vise od 25 godina (ne 100% izlecena , recimo 90%, ali radim na tome sa koloidalnim srebrom, vise detalje u tektsu dole).

Igore, iako si vise naklonjen konvencionaloj medicine i hemiji, mozda ce te zainteresovati u vezi psorijaze, htedoh da otvorim novu temu o koliodalnom srebru koje sam nedavno poceo da konzumiram. Nasao sam ne jednom forumu iskustva ljudi koji su sa srebrom , mozda ne u potpunosti izlecili, ali doveli u neko normalno stanje psorijazu. Pre par dana sam pricao sa covekom iz LA (isti onaj kojeg sam pomenuo jos na pocetku o SCD , crohnsboy link) i koji mi je povtrdio d avec cetvrtu godinu koristi kol. Srebro sa sjajnim rezultatima, od tada nije bio bolestan , vrlo tezak oblik colitisa je pooptuno izlecio i vodi normalan zivot.

Za sve zaniteresovane za kolioidalno srebro, , skeptike takodje, http://www.silvermedicine.org/ , http://www.silvergen.com (ovaj aparat sam nedavno kupio) . Stvar je ozbiljna (nikakve vradzbine i tome slicno) , najbolji prirodni antibiotic,antiseptic, antiviralna supstanca ! Za kandidu, viruse, bakterije ………

Sto se tice astme, umesto koritokosteroida, daleko bolja varijanta transdermalna terapija megnezijum hloridom, http://magnesiumforlife.com/ kupiti nesto ovako http://www.ebay.com/itm/ws/eBayISAPI.dl ... OU:US:1123 i raditi inhalaciju sa Mg-Cl, jodom, 3% hydrogen-peroksidom, koloidalnim srebrom, ……….. sve bezopasno i bez ikakvih losih efekata po zdravlje.

Ako ima zainteresovanih za temu o koloidalnom srebru, mozemo otvoriti novu temu, pitajte sve sto nije jasno.
Kron je proslost .....

Philthy McNasty
Posts: 112
Joined: 07 Jul 2011, 22:01

Re: IBD i jos nesto...

Post by Philthy McNasty » 20 Apr 2012, 21:00

Za one kojima engleski nije bas jaca strana , u vezi koloidalnog srebra

http://srebroiobitelj.webs.com/primjena.htm
Kron je proslost .....

Post Reply