Sindrom nemirnih creva

Sve što nam pored terapija i lekova pomaže da se svakog dana osećamo bolje. Mesto za diskusije vezane za ishranu, fizičke aktivnosti i zdrav način življenja...
Post Reply
m.m
Posts: 3
Joined: 15 Dec 2011, 22:11

Sindrom nemirnih creva

Post by m.m » 15 Dec 2011, 22:46

Da li je to bolest ili posledica načina ishrane,genetike...?
Koju terapiju ste koristili?
Da li ste držali dijetu,da li vam je smetala kafa,mleko,da li ste imali prvu jutarnju stolicu nakon obroka?
(meni još ništa nije dijagnostikovano,uzela sam uput za vadjenje krvi pa pregled stolice na skriveno krvarenje,ali ću napisati ovde koji su rezultati i kako dalje)

User avatar
Igor77
Posts: 547
Joined: 29 Mar 2011, 14:18
Location: Ruma

Re: Sindrom nemirnih creva

Post by Igor77 » 16 Dec 2011, 08:45

Meni je doktor rekao da imam sličnu situaciju kao sindrom nemirnih creva, naravno dok sam u remisiji. Meni se periodično javlja nadutost, nekoliko prolivastih stolica nekoliko dana pa onda zastoj nekoliko dana. Takođe u tom periodu osećam pomeranje creva itd.
Za prevazilaženje tih situacija koristim FLobion probiotike i do sada su mi sanirali probleme. Na kutiji piše da su baš ovaj sindrom. Ovi probiotici ne deluju na prvu loptu, tek posle 5-6 dana. Uzimam ih 10 dana i onda sam miran mesec-dva.
Dijagnoza: Mb. Crohn od 2001. Korišćene terapije: 5-ASA, Asacol, Salofalk, , Pentasa, Salofalk klizme, Orvagil, Vancomycin, Pronison, Budosan i razne alternativne špecije Aktuelna terapija: Methotrexate, Folnak, Nolpaza

Post Reply