Dugo me nije bilo i sad sam dosla sa jednom dilemom.Zanima me koliko vas ima povecan broj candide u crevima, ili oralnoj sluznici(test:cim se ustane, pre unosa vode, pranja zuba i ispiranja zdrela , pljune se u casu punu vode.Ako se pojave niti posle 15min, ili voda bude mutna test je pozitivan)?
Veliki broj ljudi sa autoimunim oboljenima ima candidijazu sto naravno moze biti samo radi pada imuniteta, ali...
Prosli put kad sam imala candidijazu UK se aktivirao, tad je i otkriven.Nakon sto sam je vratila u normalu, naravno uz adekvatnu ishranu i terapiju stanje mi je bilo dobro.Pojavila se opet i nakon dugo vremena bez tegoba pojavila mi se krv u stolici.Moj gastroenterolog smatra candidijazu gluposcu tako da sa njom ne mogu o tome da pricam.
Citala sam neke clanke i teorija nije dokazana, ali postoji sumnja da autoimuna oboljena nastaju kao rezultat narusene flore creva candidom.Ona pravi erozije na zidovima creva sto omogucava prodor toksina, nedovoljno svarene hrane i same candide u krv.Nas imunoloski sistem to detektuje i brani se tako sto u nasem slucaju napada nasa jadna creva.
Naravno neki mogu da tvrde da nasa ishrana takva kakva jeste dovodi do njenog rasta i nema veze sa samim uzrokom.
U mom slucaju znam da sam prvo razvila candidijazu.U prilog teoriji ide i to da sam kantarion ima tako dobro dejstvo na ublazavanje nasih simptoma, a on je ujedno i antimikotik.Nazalost kada jednom razvijemo autoimuno oboljenje ostaje samo da ga drzimo pod kontrolom, ali ako je ova teorija tacna mozemo spreciti nastanak oboljenja kod drugih i ublaziti nase simptome.
Sta mislite o teoriji?