Koristite li probiotik u lečenju kolitisa i koji

Jovann89
Posts: 6
Joined: 08 Feb 2013, 21:06

Re: Koristite li probiotik u lečenju kolitisa i koji

Post by Jovann89 » 17 Feb 2013, 04:23

Tu brosuru sam i ja dobio od doktorke, ali iimam puno problema jer studram u Novom Sadu tacnije ostalo mi je samo da polozim ispite sa mastera i veliki mi je problem to sto nisam u mogucnosti da tokom celog dana konzumiram hranu koju spremam prema ovoj brosuri jer sam u pokretu pa me zanima sta bih mogao da pojedem nesto na brzaka, tipa neke uzine ili tako nesto?
A doktorka mi je samo preporucila Bulardi, mada ja sada koristim Flobian jer ga imam od pre, i devojka iz apoteke mi je rekla da je slicno i da mogu prvo njega potrositi pa da onda uzmem Bulardi. A sto se tice vode, primetio sam da mi ova voda ne prija ..
Hvala puno na savetima, i hteo bih da napomenem da sam spreman za bilo kakvu podrsku i inicijativu ovde u Novom Sadu i u Sapcu kako bi pomogli osobama sa slicnim problemima!
Pozdrav

User avatar
Skipper
Posts: 252
Joined: 29 May 2011, 01:41
Location: Rochester, NY / Beograd, RS

Re: Koristite li probiotik u lečenju kolitisa i koji

Post by Skipper » 17 Feb 2013, 05:23

Jovane,

Iako ću sa ovim postom biti off-topic, ipak, na kratko da ti odgovorim u vezi sa užinom:

I meni je ta 'hrana na brzinu' veliki problem, jer ovde u USA, fast food restorana ima na svakom ćošku, a zdravu hranu moram da spremim u kućnim uslovima i ponesem na posao. Najčešće nosim dvopek ili dobro prepečen tost, na koji stavim tanko sečeno belance i kuvano/pečeno belo pileće ili ćureće meso (ponekad, riblje filete!) Nekada napravim slatke (sa medom) ili slane (dodam kašičicu soda bikarbone) pečene kolačiće, od umešenog testa, za koje isključivo koristim bademovo brašno. Nisam siguran da može da se kupi u Srbiji, tako da je najbolje badem ispeći i sitno samleti. Banane su dobra užina i to one sa dosta pega na kori, jer kada su sveže, mogu da isprovociraju creva! Avokado je odličan, ali mislim da ga nema kod nas. Kašice od pečenih jabuka i dunja su isto dobre.

Toliko o hrani, jer ako nastavimo, moraću da ove postove premestim u drugi podforum! :mrgreen:

Pozdrav,

Skipper
Bolest: Crohn-ova, od 1991. / Operisan: 3 puta / Lekovi (do sada): Orvagil, Ciprocinal, Dexason, Pronison, Salazopyrin, 5-ASA, Salofalk, Pentasa, Asacol, Imuran i Methotrexate / Aktuelna terapija: Nema (zbog netolerancije na imunosupresive!)

Jovann89
Posts: 6
Joined: 08 Feb 2013, 21:06

Re: Koristite li probiotik u lečenju kolitisa i koji

Post by Jovann89 » 17 Feb 2013, 21:19

Da shvatam da je malo off tema, ali mislim da cak ne bi bilo lose da se napravi tema u vezi sa ishranom, jer smatram da je ona jako bitna tokom lecenja UC-a!?
Meni ona stvarno predstavlja veliki problem jer mi je ovo sve novo .. :S

Tilen
Posts: 1
Joined: 29 Jan 2016, 13:53

Re: Koristite li probiotik u lečenju kolitisa i koji

Post by Tilen » 29 Jan 2016, 13:54

Svakako ti savjetujem da pogledas ovu stranicu: ljekarna online ..mozda bude ti od koristi.

User avatar
Igor77
Posts: 561
Joined: 29 Mar 2011, 14:18
Location: Ruma

Re: Koristite li probiotik u lečenju kolitisa i koji

Post by Igor77 » 25 May 2017, 21:32

Dijagnoza: Mb. Crohn od 2001. Korišćene terapije: 5-ASA, Asacol, Salofalk, , Pentasa, Salofalk klizme, Orvagil, Vancomycin, Pronison, Budosan i razne alternativne špecije Aktuelna terapija: Methotrexate, Folnak, Nolpaza

Post Reply