Pozdrav svima. Mozda je tema mao starijieg datuma, ali je jos uvek aktuelna (cim je citamo). Evo da i ja podelim sa vama svoja iskustva u vezi kolonoskopije. Nadam se da ce nekome pomoci kao sto su meni pomogla necija iskustva. Da krenem od pocetka. Vec 2 godine imam tragove krvi na stolici. I kao procice, nije nista i tako sve ovo vreme. Ali ne prolazi. Kazem ja mojoj dr i ona me odmah posalje na kolonoskopiju. Posto se u KCS radi bez anestezije resim da odem privatno, sto naravno kosta 25000 dinara. Priprema uobicajena, Fortrans po uputstvu, 8 litara vode za 1 dan, wc solja mora da bude u blizini i uvek slobodna. Iz vas ce izlaziti bukvalno samo voda. Inace da vam kazem Fortrans je nesto najruznije sto postoji, ali sam negde procitala da je neko stavio Cedevitu, i stvarno olaksava muke. Da ne bi Cedevite ja bih ga verovatno povratila. I tako dodje dan pregleda. Danas. Pritisak mi skocio od stresa, srce lupa kao ludo. Da sam znala kako ce mi proci pregled ne bih se uopste nervirala. Sestra mi je ubrizgala u venu nesto i za 2 sekunde se ne secam nicega. Sledece cega se secam je da me sestra budi i kaze sve je gotovo. A ja bas lepo spavala i jos sam nesto i sanjala, prekinula me pa se ne secam sna. Lezala sam par minuta. Ustala, obukla se, malo mi se spavalo, ali do kuce je i to proslo. Moj muz se vise od mene uplasio dok me cekao. Inace da kazem pronasli su mi na 20-om centimetru polip velicine 1,5 cm koji ce mi sledece nedelje odstraniti u KCS. Sve u svemu da kazem, najteze od svega je priprema, verujte mi. Ne plasite se uopste, naravno ako radite u anesteziji.