"Ponekad imam problema sa zglobovima, narocito ujutru i uvece. To je osecaj slican ukocenosti, kao da niste razgibani dovoljno ili kao kad ustanete u sred noci. Da li je to normalno, ima li jos nekog sa slicnim simptomima?"
Pozdrav,
samo kratko da iznesem svoj primer. Da, stanje sa zglobovima mi je od pocetka tegoba 2007.god bilo cudno,promenljivo sa bolnim oteklinama na zglobovima ruku nogu,clanaka i pogotovo levog ramena. Kasnije nakon dijagnostikovanja Crohna 2010.god. i pocetka primene terapije javlja mi se reaktivni artritis i stalni otoci na clancima nogu,sve to uz jake bolove,nespavanja nocu, ukocenost. Na kraju uz velike bolove u predelu donjeg dela kicme javio sam se lekaru ,tamo je uradjen snimak rentgen i postavljena dijagnoza Avaskularne Nekroze na oba kuka tj. femurima (glavama) . Sada imam jedan implant i uz velike bolove na dugom kuku cekam drugu operaciju za 8.meseci. Trenutno sam na Remicade (prva infuzija) i Imuran150mg . Hvala Skipper na predlogu za otvaranje posebnog dela za ovu temu,jer je zaista neophodna. Secam se samo kada sam pitao ranije na forumu da li neko ima slicno iskustvo sa zglobovima da je malo saboraca odgovorilo ili nije imalo takvih problema. Za kraj da dodam da recimo kada sam beznadezno tragao za slicnim slucajevima u svetu obolelih od Crohn i UC na sajtovima udruzenja Britanije i USA nasao sam na stotine ljudi sa istim problemima ,koji imaju zamenjene kukove,kolena,zglobove ,razne implante a sve nakon par ili vise godina provedenih sa Crohn-om ili UC. Maneken14> Naravno implanti i sl. su teza stanja i nisu za strah kod ostalih kronovaca,jer dosta nam se razlikuju te udruzene bolesti i van crevne manifestacije.Ipak treba znati,mozda neko kao ja bude trazio nesto slicno, pa eto da zna da nije sam