Hahahaahaha, nemam "bebicu"; zaboravljas da je to bilo pre 6 godina. To je sad vec velika devojka

U medjuvremenu, u periodu remisije, sam dobila jos jednu cerku koja ce u januaru napuniti dve godine
Ne sumnjam da ces i ti biti dobro i prihvatiti bolest - na kraju krajeva, drugog izbora i nemamo

. Kad se setim samo kako me je ta doktorka gastroenterolog (kod koje sam privatno otisla na taj prvi pregled) izbombardovala informacijama o bolesti za koju prvi put cujem, pa sve najgore strane UC mi je predocila - nista pozitivno

. Plakala sam ceo dan bez prestanka, kao da mi je ostalo jos par meseci zivota - PREPLASENA NA SMRT! Vremenom se sve sleglo i stvari su dosle na svoje.
Terapiju nikada nisam prekidala (5-ASA tablete 3g dnevno i povremeno supozitorije, kako sam vec rekla), jedino smo u drugoj trudnoci prepolovili dozu, iako lek nema apsolutno nikakav uticaj na bebu - posto sam bila dobro, bilo je u fazonu "za svaki slucaj".
Na kontrole redovno idem, prve tri kolonoskopije sam radila u razmaku od godinu dana, a ova poslednja (avgust) je uradjena 3 godine kasnije. I, da, kompletno debelo crevo je pregledano (i pocetak tankog).
Od analiza UVEK radim urin i krvnu sliku, sedimentaciju, feritin, AST, ALT, gvozdje, TIBC i CRP.
Od preparata na biljnoj bazi koristim samo kapi od koprive, kada mi je losija krvna slika - znaci, ne stalno, i do sada su uvek bile efikasne
Putujem, krecem se (i ostalo

) normalno.
Eto, bas sam se potrudila i na svako pitanje sam ti dala odgovor

. Nisi smorila sa pitanjima i nisi bas u pravu kada kazes da je forum slabo posecen i da ne odgovaraju na pitanja - zavisi kako koja tema. Ja se, uglavnom, javim kada imam sta da kazem
Zamolila bih jedino Skipper - a (ili ko se vec bavi tim stvarima) da ovo nase caskanje prebaci u temu "Ulcerozni kolitis", jer mislim da mu je pre tu mesto, nego ovde
Reci sada ti meni odakle si i koliko imas godina? Pozdrav!