Budosan

Zavisa
Posts: 55
Joined: 13 Jul 2012, 06:54

Re: Budosan

Post by Zavisa » 19 Oct 2012, 14:28

Zar nije 50% za Salofalk? Ili ja ne obracam paznju :roll: Za tri kutije platim 1000 dinara, ali ne znam koliko je u slobodnoj prodaji 1 kutija. Sto se tice Budosana, on jeste 50 din. na recept, ali imas pravo na samo 3 kutije godisnje. Ja nikada nisam imao problema ni sa jednim lekom, uvek ih ima u apotekama u Subotici. Vec, recimo u N. Beceju, je pravo cudo ako nadjes Imuran ili Salofalk...tako mi kaze prijatelj. Jos malo i pocece i Remicade da se daje cesce pacijentima, samo treba strpljenja, nadam se. Zamislite kada bi se ovi iz farmaceutske industrije smilovali i pustili u prodaju lek koji LECI Kron i UC. Ono, popijes jednu tabletu i zavrsena prica :D Pitam se kako bi nam zivot izgledao kada bi znali da smo zdravi i da nema vise svega ovoga sto smo do sada imali. Prvo sto bih uradio je da se najedem feferona :D

Philthy McNasty
Posts: 112
Joined: 07 Jul 2011, 22:01

Re: Budosan

Post by Philthy McNasty » 19 Oct 2012, 17:43

Zavisa wrote: Pitam se kako bi nam zivot izgledao kada bi znali da smo zdravi i da nema vise svega ovoga sto smo do sada imali.
Bojim se da ce ovo ostati samo pusta zelja za sve poklonike konvencionlane medicine ……..
Zavisa wrote: Prvo sto bih uradio je da se najedem feferona :D
........... dok je ova zelja vec za neke relanost a za neke mozda nikada nece ni postati. Poodavno vec konzumiram ljute stvari poput dzindzera (djumbira) koji je inace odlicna stvar za stomacne problem pa i IBD iako je ljut. Indijski curry je jedno od mojih omiljenih jela koje sa uzivanjem spremama kod kuce koristeci originalne zacine (curry je inace mix od mozda 10-tak raznih zacina i veoma je ljut jer pored ostalih sadrzi i cayenne paper), a kada vec pomenuh cayenne, od pre par meseci sam poceo sam sa ¼ kasicice 40,000 SHU (Scoville Heat Units) dnevno i nemam nikakvih problema. Koliko je ovo ljuto , rekao bih da su oni obicni feferoni koje se prodaju po radnjama decija igra za ovaj 40K cayenne koji inace spada u prilicno blagu kategoriju po jacini, postoje i jace kategorije od cak 160,000 SHU.

Neki tamo “indijanci” su napravili jako dobar sajt sa mnostvom fenomenalnih i korisnih informacija o ovom izuzetnom zacinu/biljci , www.cayennepepper.info

Neke od navoda sa sajta mogu i licno da potvrdim kao sto je recimo skoro momentalno zaustavljanje krvarenja. Ono sto je bitno za IBD bolesnike je da cayenne izuzetno dobro cisti digestivni trakt od mukusa koji je jedan od najvecih “neprijatelja” jer sprecava apsorbciju hrane.

Izvinjavam se za off topic, da ne otvaram novu temu o cayenne ....
Kron je proslost .....

Zavisa
Posts: 55
Joined: 13 Jul 2012, 06:54

Re: Budosan

Post by Zavisa » 19 Oct 2012, 20:06

Kao što rekoh, podeli sa celim svetom to što znaš, odnosno da imaš lek koji leči ove bolesti, jer u protivnom ću smatrati da si vrlo neozbiljna osoba. Bez ljutnje, ali vidim da ti nije pravo za neke stvari koje sam napisao, a s obzirom na tvoj poslednji komentar, kontam da ne prihvatas tudje mišljenje, a ovde smo upravo da bi delili iskustva. Ti imaš svoja, a ja imam moja iskustva i stvar je vrlo prosta. Da više ne dužim jer nije u skladu sa temom.

pozzz

Philthy McNasty
Posts: 112
Joined: 07 Jul 2011, 22:01

Re: Budosan

Post by Philthy McNasty » 19 Oct 2012, 21:21

Zavisa prijatelju, nema nikakve ljutnje bar sa moje strane.

Ja se nisam ukljucio na ovaj forum da bih neozbiljno trosio vreme a evo sa`ce pa skoro godinu i po dana kako ovde ovde piskaram i to nasiroko ponajvise iznoseci svoje licno veoma pozitivno iskustvo sa SCD iliti Specific Carbohydrate Diet koja je, svima onima koji su bili dovoljno uporni , psihicki jaki i istrajni, donela mnogo radosti u zivotu kada je rec o ovim opakim IBD problemima. I ne samo dijeta, vec mnogo toga sto uz istu ide, borba protiv kandide kao osnovni problem sa kojim se suocava svaki IBD bolesnik.

Na zalost , velika vecina nije osetila tu radost (ili bar misli da je sve u redu dok odredjeni "lek" prestane da maskira problem) jer nije iz nekog razloga zelela da izbaci iz glave dogmu koju nam propagira samo jedna strana, ona zvanicna, i prihvati cinjenicu koja je vec decenijama EMPIRIJSKI dokazana a to je da je hrana , tj. nepravilna ishrana uz ostale cinioce kao sto su kandida, toksini i tome slicno, glavni uzrocnik IBD oboljenjima.

Predlozio bih ti da prvo dobro procitas sve postove koje sam napisao posto vidim da si se tek nedavno ukljucio na forum i da iz tog razloga donosis preuranjene odluke, i posle toga se javi da mi kazes koliko sam ja (ne)ozbiljna osoba. Sve sto sam imao da podelim sa svima vama na forumu to sam vec ucinio u mnogo postova.

Nemam ja nista protiv tvojih postova i onoga sto ti kazes, niti sam te u bilo kojem trenutku u raspravi oko FDA ubedjivao i istinitost mojih tvrdnji vec napomenuo da postoji i druga strana koju bi trebalo da proucis (ako zelis) i onda na osnovu svih relevantih cinjenica sam doneses zakljucak jer u protivnom si zarobljen u dogmi establismenta a priori odbacujuci sve sto dolazi sa neke druge strane. Sve sto sam napisao na forumu jednostavno neces naci na sajtovima zvanicnih institucija jer iste ne zele da ti ili bilo ko drugi to zna, nece ici protiv sebe (citaj: profita) i zato je suludo traziti potvrdu od njih da su njihovi proizvodi/”lekovi” ne efikasni ili stetni.

Ja cu prvi prezi u vas tabor onog momenta kada se stvori ta carobna pilula koja reseva sve problem, ali sam u svojih skoro 45 godina zivota iz iskustva naucio da to bas i nije tako jednostavno i da ne verujem u sve ono sto se servira putem medija/zvanicnih organa, nazovi kako hoces.

Zavisa, ne postoji “LEK” za IBD kao ni za bilo koju hronicnu/degenerativnu bolest i NIKADA nece postojati jer jed konvencionalna medicina bazirana i pociva na pogresnim postulatima , Pasterovoj Germ teoriji gde se sve svodi na borbu protiv nekakvih bakterija/virus/mikroorganizama koristeci hemijska sredstva koje vi ovde nazivate “lekovima” . Besamp je jos pre 150 godina razbio tu teoriju za koju je pred smrt i sam Paster priznao da je pogresna. Gubite dragoceno vreme izmedju dve operacije pricajuci o iskustvima oko raznih Imurana, Budosana, Humira i tome slicno, nema se vremena za to kada su IBD bolesti u pitanju, treba sto pre uhvatiti u kostac i delovati na izvor problema a ne zataskavati ga pomenutom hemijom.

Za sve pomenute bolesti postoje resenja koja se ne sadrze u jednoj piluli vec u veoma kompleksnoj i dugoj borbi koja podrazumeva prvenstveno ishranu kao cinilac br. 1 i naravno okruzenje, nacin zivota itd …….

Ne znam da li je suvisno da ti opet preporucim par stiva na temu Beshamp vs Pasteur , ima jako dobrih besplatnih pdf knjiga na internet, nadam se da ce ti zagolicati mastu …… i promeniti pogled na ceo establisment.

Nemoj u startu da odbacujes indijance, inuite/eskime, busmane ili bilo koje druge narode/plemena kao nezobiljne, od njih bi mogli mnogo toga da naucimo iako isti nisu imali mikroskope i sva cuda savremene civilizacije ali su EPMIRIJSKI iz iskustva vrlo dobro znaci kako da zive u skladu sa prirodom.

Sa razlogom sam u svom prvom postu pored “Breaking the vicious cycle” pomenuo jednu vaoma znacajnu knjigu od legendarnog Weston Price-a pod nazivom “Nutriotion and Physical Degeneration” koju bi po licnom misljenju svaki student medicine trebao da procita na svom prvom casu jer bi iz iste saznao vise nego sto ce u narednih 5-6 godina saznati od svojih profesora kada je ishrana u pitanju.
Kada sledeci put odes kod doktora koji ti broji crvena krvna zrnca i prica o stetnosti holesterola uz opasku da treba da zamenis puter sa margarinom i jaja i sir sa rafinisam pahuljicama ili ne daj boze sojom, pitaj ga da li je ikada cuo za Weston Price-a, siguran sam da nije, a ako nije onda se izljubi i izpozdravljaj za sva vremena sa istim tim doktorom uz duzno postovanje da on nista ne zna o stetnosti holesterola cija prica je nista drugo nego jedna najobicnija prevara.


Opet se izvinjavam za off topic ……….. i sve najbolje , da jednog dana svi ovde u slast jedemo feferone ……
Kron je proslost .....

Zavisa
Posts: 55
Joined: 13 Jul 2012, 06:54

Re: Budosan

Post by Zavisa » 20 Oct 2012, 16:40

Prijatelju, ja nisam rekao da si neozbiljan, već da te mogu tako shvatiti samo pod uslovom da ne prihvatas tudja mišljenja. To je bila suština moje rečenice.

Takodje, nije mi i dalje jasno zašto forsiras taj deo priče da sam ja ljubitelj konvencionalne medicine? Ja nisam ni jednog trenutka rekao da ljudi ostave alternativnu medicinu i da koriste samo ovu konvencionalnu, kao što sam ja mogao da zaključim iz tvojih postova da bi trebali da batalimo lekove, jer nam u protivnom nema pomoći. To je drugi razlog zašto sam rekao da bih te mogao shvatiti kao neozbiljnu osobu. Jako je rizično davati takva uputstva, jer šta ako se desi suprotno? Kao i u vezi svega drugog i ovde se radi o slobodnom izboru tj. da moramo sami odabrati, ali to je svima već jasno. Ja se u potpunosti sa tobom slažem da alternativna medicina može da da rezultate, ali nikako na taj način kako ga ti opisujes. Ako neko već želi da predje na alternativu to mora da radi postepeno što znači da uz konvencionalnu ubaci i alternativnu pa onda polako da se skida sa lekova. Što se tiče alternative ona se svodi uglavnom na antioksidanse i vitamine, ali čisto sumnjam da bi pomogla nekome ko ima Kron ili UC u vrlo naprednom stadijumu. Tu mora da se ubace lekovi da bi se bolest umirila, pa tek onda ovim načinom kako sam napisao da se predje na alternativu. Naravno, nakon toga bi se videlo da li ima rezultata ili nema. Ono što je najveći problem je upravo taj što ne postoje istraživanja u smislu povezanosti/efektnosti kada je reč o našim bolestima i alternativom. Isto važi i za konvencionalne lekove i samo zbog toga sam rekao da se ne može tako olako reči nekome batali lekove i sutra počni sa biljkama. Lično mislim da sam realan u svojim stavovima, jer ne verujem slepo ni jednom ni drugom, jer nemam adekvatan dokaz za tako nešto. Na kraju da bi se našli negde na sredini treba da uradimo onako kako sam predložio, znači postepeno ubaciti alternativu pa tek onda smanjiti lekove pa na kraju, zašto da ne, i u potpunosti ih izbaciti. Samo na taj način možemo doći do nekih relevantnih zaključaka.

pozzz

Milos87fizio
Posts: 1
Joined: 31 May 2022, 22:54

Re: Budosan

Post by Milos87fizio » 31 May 2022, 23:22

Treba da krenem da pijem budosan?Sta mogu da ocekujem?pozdrav svima...ps dg kron na jejunumu pocetni bez komplikacija...upala umerenog intenziteta...Svako dobro svima!

User avatar
Igor77
Posts: 602
Joined: 29 Mar 2011, 14:18
Location: Ruma

Re: Budosan

Post by Igor77 » 02 Jun 2022, 17:56

Ništa specijalno. To je lokalni kortiko baš za takve slučajeve. Mislim da tura traje oko 2 meseca.
Dijagnoza: Mb. Crohn od 2001. Korišćene terapije: 5-ASA, Asacol, Salofalk, , Pentasa, Salofalk klizme, Orvagil, Vancomycin, Pronison, Budosan i razne alternativne špecije Aktuelna terapija: Methotrexate, Folnak, Nolpaza

Post Reply