Stranica 1 od 1

Hleba

Poslato: 18 Maj 2017, 11:25
od sasatosic69
Imam nedoumicu u vezi hleba,jja bez hleba nemogu stalno sam gladan bez njega.e sad jedem ja heljdin hleb ali nije mi to to,citao i citao i citao svuda razlicito ali negde citao da moze i ovaj hleb beli ali da je odstojao nekoliko dana kao gubi se valjda kvasac i gluten
Molim za vasa misljenja

Re: Hleba

Poslato: 18 Maj 2017, 11:44
od marica
Da probaš jučerašnji npr, ali tostiran? Meni to uvek prija.

Re: Hleba

Poslato: 18 Maj 2017, 12:12
od sasatosic69
Ma jedem ga i ja ali......nije mi to to.

Re: Hleba

Poslato: 18 Maj 2017, 15:37
od marica
Vidi, ti pojedi redovan hleb. I jedi ga koliko hoćeš. Ako osetiš da ti je loše nakon njega moraćeš da menjaš navike. Probaj recimo hleb bez kvasca. Ja jedem somune, oni mi prijaju. Mislim da nemaju uopšte aditiva jer su već sutradan bukvalno buđavi. Moraš sam sebi naći pravu meru. Meni je dr rekao kad sam ga pitala za dijetu: Maro, jedi ono šta ti prija, sama ćeš shvatiti šta ti ne prija i odbacićeš to.
Različiti smo, ne možemo ti sugerisati baš precizno šta bi ti smeo ili šta ti ne bi smeo.
Ukoliko nemaš napade bolova, krvarenja i sl. pokušaj da pronađeš za sebe najbolju kombinaciju.

Re: Hleba

Poslato: 18 Maj 2017, 16:01
od Igor77
Nama se i preporučuje beli hleb, bez ostataka opne. Heljda proteruje pa bih je izbegavao. Ja sam neko vreme pravio speltin hleb i super mi je bio.

Re: Hleba

Poslato: 18 Maj 2017, 16:16
od sasatosic69
Ok igore nekad si pravio speltin i bilo ti ok ali spelta sadrzi gluten
Sta sada pravis?

Re: Hleba

Poslato: 18 Maj 2017, 20:10
od Igor77
Taj gluten je drugačiji, čitao sam dosta o tome. Imaš dosta članaka o spelti, guglaj. Sad sam na običnom hlebu, sa aditivima, popustio sam...

Re: Hleba

Poslato: 18 Maj 2017, 21:01
od sasatosic69
Hvala