Page 1 of 1

Chia seme

Posted: 25 Mar 2016, 09:12
by Igor77
Probao sam chia seme. Čitao sam da je odlično kao izvor energije. Ima karakteristiku da vezuje vodu tako da za kratko vreme postaje kao puding. Bez ukusa je, može u jogurt, sok, vodu...Meni ne smetaju, nemam nikakve loše znake. Čak sam uzimao presno, sa vodom i ništa.
http://dijetamesecevemene.com/zdrav-ziv ... reba-cena/

Re: Chia seme

Posted: 02 Apr 2016, 00:46
by mmixn
Zvuči veoma interesantno, gde može kod nas da se nabavi? Jedino mi se ne sviđa deo da "postiže efekat brže razgradnje masti u telu" i "Pomažu gubitak telesne težine", treba mi upravo nešto suprotno :)

Re: Chia seme

Posted: 02 Apr 2016, 13:55
by marica
mmixn wrote:Zvuči veoma interesantno, gde može kod nas da se nabavi? Jedino mi se ne sviđa deo da "postiže efekat brže razgradnje masti u telu" i "Pomažu gubitak telesne težine", treba mi upravo nešto suprotno :)


Kako sam to pročitala ovde, jednom sam u zdravoj hrani videla ( bilo je upakovano) i taj natpis i setila se Igora. Ja sam tad kupovala laneno mleveno seme za sebe pošto sam se od operacije debelog creva udebljala ko stoka. Znači uz lan počinjem i sa Chia, op op :oops:

Re: Chia seme

Posted: 04 Apr 2016, 09:58
by Igor77
Na mene nema efekta osim da imam nešto više energije. Interesantna mi je zbog Ca, Mg... Najbolje ide sa čvarcima, slaninom, onda se efekat potire. :)

Re: Chia seme

Posted: 04 Apr 2016, 12:12
by marica
Igor77 wrote:Na mene nema efekta osim da imam nešto više energije. Interesantna mi je zbog Ca, Mg... Najbolje ide sa čvarcima, slaninom, onda se efekat potire. :)


Eeee Igore, nisam sanjala u životu da ću ja ikad imati problema sa viškom kg. Uvek sam imala "savršenu" liniju. Kolitis me dovodio i na 43 kg...a sad op op 63, Malo li je??? Ali ako kažeš da ide dobro sa slaninom, a to su zdrave masti, smem li mlad lukac? Da me ne ugoji dodatno :lol:

Re: Chia seme

Posted: 20 May 2016, 12:38
by SKORPIJA
A zar mi sa UK smijemo slaninu i čvarke??? Ja sam talođe mršavica sa apetitom proždrljivca :D Odmah ću danas kupiti to sjeme, nadam se da neće imati uticaj na mojih 55 kg ;)

Re: Chia seme

Posted: 20 May 2016, 21:28
by Igor77
Samo polako. Pošto si pod upalom mnogo toga može da ti smeta što inače ne smeta kad si u remisiji. Pročitaj postove oko l-glutamina, možda ti do ta više energije i stvori manje problema. Takođe, Modulen IBD je predviđen kao zamena za obroke, u danima akutne faze.

Re: Chia seme

Posted: 25 May 2016, 22:39
by SKORPIJA
Igore hvala na savjetu. Obisla sam sve apoteke i niko nije cuo za taj Modulen IBD, cak sam prelazila i u Srbiju takodje nisu culi za to :-( Sad mozda ima u vecim gradovima, potrazicu. Uzgred obrazi su mi uzasno natekli, valjda od pronisona :'( Izgledam kao da su me bumbari izujedali :-(

Re: Chia seme

Posted: 26 May 2016, 11:51
by marica
Joj ne mogu da se setim naziva leka koji je jednom prilikom meni doktor prepisao. Nešto u fazonu deluju psihosomatski. I pijem ja njih i meni počele grudi da rastu, ajd to, počelo mleko da curi, meni svako jutro grudi upaljene, moram da izmuzavam (srećom, pumpica za izdojavanje sačuvana). I tako ja nekih meseca dana, bole grudi, non stop na pumpici i uzmem da pročitam kontrindikacije. LAKTACIJA!!!!
Odem ja onako jadna mršavica u uskim farkama i bodiju i bacim doktoru na stol te tablete i kažem mu onako da se to dobro i vidi: Vidite doktore šta su mi uradile ove tablete, a on meni: Auuuu Maro, kako dobro izgledaš!!!!
Ugl, beše divan dr...nakon njega sam nailazila na sve gore i gore dok me to nije dovelo i do pucanja debelog creva...i eto sad sam opet ok, sad se prisećam svih tih lepših momenata, mada ih je bilo mnogo manje nego loših.

A ti Skorpijice, ako je to baš jako izraženo, to oticanje lica, pravac doktor.