Page 1 of 1

Kimchi

Posted: 15 Mar 2016, 08:53
by Igor77
Napisaću ukratko kako se pravi kimchi, korejska salata pikantnog ukusa a veoma zdrava. Ono što je najbitnije, sadrži ogroman broj probiotskih bakterija iz familije Lactobacillus plantarum, koja meni reguliše probavu, smanjuje nadutost i nervozu creva.
Recept imate na više sajtova, možete pogledati ovde ...http://www.thekitchn.com/how-to-make-ea ... ome-189390. Varijacije na temu su dozvoljene, ja sam stavljao crni/beli luk, kineski kupus, bele rotkvice, šargarepu, peršun, ljutu papriku, đumbir. Inćune i brašno od pirinča nisam stavljao, već sam samo stavio obično brašno i malo šećera (prokuvam, ostavim da se prohladi, dodam u blender sa lukom i papričicom i onda u to umešam bakterije). Ono što možete uraditi jeste da dodate bakterije http://tivadi.rs/?page_id=50. Pored toga što će se namnožiti tačno ta kultura, koja je za nas dobra, izbeći ćete razvoj drugih bakterija, koje mogu da prave probleme. Salata je ljutkasta, to dozirate količinom paprike, veoma zdrava i ukusna.