Kimchi

Sve što nam pored terapija i lekova pomaže da se svakog dana osećamo bolje. Mesto za diskusije vezane za ishranu, fizičke aktivnosti i zdrav način življenja...
Korisnikov avatar
Igor77
Postovi: 498
Pridružio se: 29 Mar 2011, 14:18
Lokacija: Ruma

Kimchi

Postod Igor77 » 15 Mar 2016, 08:53

Napisaću ukratko kako se pravi kimchi, korejska salata pikantnog ukusa a veoma zdrava. Ono što je najbitnije, sadrži ogroman broj probiotskih bakterija iz familije Lactobacillus plantarum, koja meni reguliše probavu, smanjuje nadutost i nervozu creva.
Recept imate na više sajtova, možete pogledati ovde ...http://www.thekitchn.com/how-to-make-ea ... ome-189390. Varijacije na temu su dozvoljene, ja sam stavljao crni/beli luk, kineski kupus, bele rotkvice, šargarepu, peršun, ljutu papriku, đumbir. Inćune i brašno od pirinča nisam stavljao, već sam samo stavio obično brašno i malo šećera (prokuvam, ostavim da se prohladi, dodam u blender sa lukom i papričicom i onda u to umešam bakterije). Ono što možete uraditi jeste da dodate bakterije http://tivadi.rs/?page_id=50. Pored toga što će se namnožiti tačno ta kultura, koja je za nas dobra, izbeći ćete razvoj drugih bakterija, koje mogu da prave probleme. Salata je ljutkasta, to dozirate količinom paprike, veoma zdrava i ukusna.
Dijagnoza: Mb. Crohn (UC?) od 2001. Korišćene terapije: 5-ASA, Asacol, Salofalk, , Pentasa, Salofalk klizme, Orvagil, Vancomycin, Pronison, Budosan Aktuelna terapija: Budosan, Methotrexate, Folnak, Nolpaza

Povratak na “Život sa bolešću”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost