Maslinovo ulje za kuvanje

Sve što nam pored terapija i lekova pomaže da se svakog dana osećamo bolje. Mesto za diskusije vezane za ishranu, fizičke aktivnosti i zdrav način življenja...
Korisnikov avatar
Igor77
Postovi: 490
Pridružio se: 29 Mar 2011, 14:18
Lokacija: Ruma

Maslinovo ulje za kuvanje

Postod Igor77 » 22 Jan 2013, 09:31

Prošlo leto sam sa mora doneo 10l extra-virgin maslinovo ulje. Čuo sam da nije dobro da kuvanje pa sam malo istraživao na ovu temu. Našao sam više članaka koji potvrđuju da može da se kuva ako je temperatura ispod 120C (neki kažu 160C a poneki i 200C). Pri toj temperaturi prženja/pečenja ne dolazi do razgradnje ovog maslinovog ulja. Ulje od komine masline je manje više kao rafinisano suncokretovo ulje i trpi visoke temperature. Evo jedan članak u slici i reči...http://www.spain-in-iowa.com/2012/01/ho ... tal-video/
Naglašeno je da se extra-virgin maslinovo ulje ne koristi za dugotrajna kuvanja i dinstanja jer će se gotovo sigurno razgraditi.
Dijagnoza: Mb. Crohn (UC?) od 2001. Korišćene terapije: 5-ASA, Asacol, Salofalk, , Pentasa, Salofalk klizme, Orvagil, Vancomycin, Pronison, Budosan Aktuelna terapija: Budosan, Methotrexate, Folnak, Nolpaza

Povratak na “Život sa bolešću”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost