Chia seme
Chia seme
Probao sam chia seme. Čitao sam da je odlično kao izvor energije. Ima karakteristiku da vezuje vodu tako da za kratko vreme postaje kao puding. Bez ukusa je, može u jogurt, sok, vodu...Meni ne smetaju, nemam nikakve loše znake. Čak sam uzimao presno, sa vodom i ništa.
http://dijetamesecevemene.com/zdrav-ziv ... reba-cena/
http://dijetamesecevemene.com/zdrav-ziv ... reba-cena/
Dijagnoza: Mb. Crohn od 2001. Korišćene terapije: 5-ASA, Asacol, Salofalk, , Pentasa, Salofalk klizme, Orvagil, Vancomycin, Pronison, Budosan i razne alternativne špecije Aktuelna terapija: Methotrexate, Folnak, Nolpaza
Re: Chia seme
Zvuči veoma interesantno, gde može kod nas da se nabavi? Jedino mi se ne sviđa deo da "postiže efekat brže razgradnje masti u telu" i "Pomažu gubitak telesne težine", treba mi upravo nešto suprotno 

Dg:Crohnova bolest od 2001, komplikacije: fistula, stenoze. Operacije:2. Korišćeni lekovi: Salofak, Orvagil, Budesonide. Trenutna Th: Imuran 2x50 mg, sideral forte 1x1, folnak 1x1
mmixn wrote:Zvuči veoma interesantno, gde može kod nas da se nabavi? Jedino mi se ne sviđa deo da "postiže efekat brže razgradnje masti u telu" i "Pomažu gubitak telesne težine", treba mi upravo nešto suprotno
Kako sam to pročitala ovde, jednom sam u zdravoj hrani videla ( bilo je upakovano) i taj natpis i setila se Igora. Ja sam tad kupovala laneno mleveno seme za sebe pošto sam se od operacije debelog creva udebljala ko stoka. Znači uz lan počinjem i sa Chia, op op

Ulcerozni kolitis, stoma, terapija ništa osim 2-3 bensedina uz čašicu, dve rakije natašte i za jedno 15-20 god će da prođe...valjda.
Na mene nema efekta osim da imam nešto više energije. Interesantna mi je zbog Ca, Mg... Najbolje ide sa čvarcima, slaninom, onda se efekat potire. 

Dijagnoza: Mb. Crohn od 2001. Korišćene terapije: 5-ASA, Asacol, Salofalk, , Pentasa, Salofalk klizme, Orvagil, Vancomycin, Pronison, Budosan i razne alternativne špecije Aktuelna terapija: Methotrexate, Folnak, Nolpaza
Igor77 wrote:Na mene nema efekta osim da imam nešto više energije. Interesantna mi je zbog Ca, Mg... Najbolje ide sa čvarcima, slaninom, onda se efekat potire.
Eeee Igore, nisam sanjala u životu da ću ja ikad imati problema sa viškom kg. Uvek sam imala "savršenu" liniju. Kolitis me dovodio i na 43 kg...a sad op op 63, Malo li je??? Ali ako kažeš da ide dobro sa slaninom, a to su zdrave masti, smem li mlad lukac? Da me ne ugoji dodatno

Ulcerozni kolitis, stoma, terapija ništa osim 2-3 bensedina uz čašicu, dve rakije natašte i za jedno 15-20 god će da prođe...valjda.
A zar mi sa UK smijemo slaninu i čvarke??? Ja sam talođe mršavica sa apetitom proždrljivca
Odmah ću danas kupiti to sjeme, nadam se da neće imati uticaj na mojih 55 kg 

Dijagnoza: Colitis chronica ulcerosa od juna 2015. Korišćena terapija: Sulfasalazin, Salofalk sup, Ciprocinal, Orvagyl, Folna kiselina, Pronison, Urbason sup. i intavenski, Linex, Nystatin, Imuran. Aktuelna terapija: Sulfasalazin i Imuran
Samo polako. Pošto si pod upalom mnogo toga može da ti smeta što inače ne smeta kad si u remisiji. Pročitaj postove oko l-glutamina, možda ti do ta više energije i stvori manje problema. Takođe, Modulen IBD je predviđen kao zamena za obroke, u danima akutne faze.
Igore hvala na savjetu. Obisla sam sve apoteke i niko nije cuo za taj Modulen IBD, cak sam prelazila i u Srbiju takodje nisu culi za to
Sad mozda ima u vecim gradovima, potrazicu. Uzgred obrazi su mi uzasno natekli, valjda od pronisona :'( Izgledam kao da su me bumbari izujedali 

Dijagnoza: Colitis chronica ulcerosa od juna 2015. Korišćena terapija: Sulfasalazin, Salofalk sup, Ciprocinal, Orvagyl, Folna kiselina, Pronison, Urbason sup. i intavenski, Linex, Nystatin, Imuran. Aktuelna terapija: Sulfasalazin i Imuran
Joj ne mogu da se setim naziva leka koji je jednom prilikom meni doktor prepisao. Nešto u fazonu deluju psihosomatski. I pijem ja njih i meni počele grudi da rastu, ajd to, počelo mleko da curi, meni svako jutro grudi upaljene, moram da izmuzavam (srećom, pumpica za izdojavanje sačuvana). I tako ja nekih meseca dana, bole grudi, non stop na pumpici i uzmem da pročitam kontrindikacije. LAKTACIJA!!!!
Odem ja onako jadna mršavica u uskim farkama i bodiju i bacim doktoru na stol te tablete i kažem mu onako da se to dobro i vidi: Vidite doktore šta su mi uradile ove tablete, a on meni: Auuuu Maro, kako dobro izgledaš!!!!
Ugl, beše divan dr...nakon njega sam nailazila na sve gore i gore dok me to nije dovelo i do pucanja debelog creva...i eto sad sam opet ok, sad se prisećam svih tih lepših momenata, mada ih je bilo mnogo manje nego loših.
A ti Skorpijice, ako je to baš jako izraženo, to oticanje lica, pravac doktor.
Odem ja onako jadna mršavica u uskim farkama i bodiju i bacim doktoru na stol te tablete i kažem mu onako da se to dobro i vidi: Vidite doktore šta su mi uradile ove tablete, a on meni: Auuuu Maro, kako dobro izgledaš!!!!
Ugl, beše divan dr...nakon njega sam nailazila na sve gore i gore dok me to nije dovelo i do pucanja debelog creva...i eto sad sam opet ok, sad se prisećam svih tih lepših momenata, mada ih je bilo mnogo manje nego loših.
A ti Skorpijice, ako je to baš jako izraženo, to oticanje lica, pravac doktor.