Ja sam stalno pila neki sedativ. Znači i sada kad mi je kao dobro ja ga pijem jer sam navučena na to. Uz terapiju sam odmah dobila mislim bromazepam i on mi je tada kao mlađoj više odgovarao od bensedina. Bensedin me je mnogo uspavljivao, a ja imala obaveza i malu decu. Bensedin nije dobar za početnike.
Diazepam je isto što i Bensedin (to je sastav leka). Da te ne buni, Bromazepam imaš u tri pakovanja, kao bromazepam, leksilijum, leksaurin, ma ima još u zavisnosti od fabrike. Sve je tu sastav bromazepam.
Po meni ko god smatra da mu je potreban sedativ, a da od njega ne postane zombi tu je traneks. E to je odličan lek. Samo čim ga piješ duže od 2 godine navikneš i moraš po logici nekoj da ga menjaš za bromazepam kako bi organizam funkcionisao.
Svi ti lekovi se menjaju nakon određenog perioda, recimo, ja sam u jednom periodu mogla da jedem bromazepame ko bombone. Ništa!
Uz taj sedativ ja sam pila i antidepresive često, u depresiji sam bila ohoho puta. Od antidepresiva mi se najbolji pokazao Flunisan ili Flunirin ( to je isto). Baš ti vraća volju u život i osmeh na lice.
Kažu ljudi ne valja piti to, ma valja valja. Da je dozvoljena marihuana za lečenje ja bih to odmah zamenila za "pljugu", ali eto krkam bensedine.
Nisam imala nikad nekih ekstremnim nuspojava, čak dapače, odmah po dobijanju leka sam ili po promeni leka ja bih se osećala bolje. Poletnije, sretnije, veselije. U mojim nalazima, jetre, bubrega itd, krvna slika sve je odlično i nigde nije sedativ ostavio neki trag.
Imaš te doze npr Traneks od 5 mg i od 10. Petica je sasvim dovoljna, početnički i jedna na dan.
Bromazepam imaš u dozama u tri jačine, dovoljna ti je najmanja doza kao početniku po potrebi.
Bensedin bi te kao početnika uspavljivao, ali ima ga u dozama od mislim, 2,5...5 i 10 mg. Ja trenutno lomim 5-icu popola, ali pijem tri puta na dan, kad me naljute, kad osetim ljutnju bes nezadovoljstvo popijem celu i odem da odspavam. Žene se u pravilu ljute "zbog svega" "ni zbog čega" i "zato". Tako da ja pišem iskreno. Nije sedativ bauk.
Ova moja priča liči na nagovor da svi pijete isto, a nije. Ako se osećate dobro, ok, poletno i sve to, a šta će vam?
Ali ako počnete da tonete, osetite i druge simptome, nemir, strah, nesigurnost to se zove anksioznost i tu se tone i tone sve dublje do depresije koju kao ličnost ne prepoznaješ, ali svi oko tebe kontaju da nisi sav svoj. Ja sa ovolikim iskustvom i te momente prepoznajem, u fazonu Niko me ne voli, Idem negde, Svi me mrze itd...fajrunt počelo i počnem opet Flunisan

Tako da nije bauk.
Što se tiče zavisnosti, to postoji u određenim fazama. Ako su doze male i povremene nećeš se navući. Moj suprug ima diskus herniju, evo trenutno hoda ko upitnik i jedina mu je terapija baš jaka doza bensedina i neki lek tipa protiv bolova. On tih 5-6 dana bukvalno prespava i ozdravi. I ne pije više do sledećeg napada.
Ja sam zavisnik, ja se tresem ako ne popijem odmah po ustajanju svojih 2,5 mg

Bez rakije, uz kafu :)Ps.
Rakija kao terapija kod mene piše kao citat iz nekog domaćeg filma ono kao piješ bensedin i rakiju jedno 20 god i valjda će proći.... U stvari bilo kakav alkohol mrzim, ali baš mrzim. Ne sećam se kad sam popila gutljaj.

Sladto, ako te još štagod zanima, pitaj...ako sam nešto preskočila...
Ulcerozni kolitis, stoma, terapija ništa osim 2-3 bensedina uz čašicu, dve rakije natašte i za jedno 15-20 god će da prođe...valjda.