Pozdrav društvo... Evo i mene opet

Pošto su mi obrisani prethodni postovi (vidim da je bilo problema na serveru) malo podsećanje: Imam 29 godina, UK mi je otkriven u junu prosle godine, upala na 18 cm crijeva, simtomi su mi slični Janinim, bez čestih stolica ali sa puno krvi i sluzi, početna terapija mi je bila sulfasalazin 3x2 (bez prestanka već skoro godinu), salofalk čepići, Orvagyl, Ciprocinal dok nisam sanirala upalu (nekih 15 dana). Stanje mi je bilo OK do početka ove godine kad se lagano počela opet pojavljivati krv u stolici, svaki mjesec sam radila nalaze krvne slike i CRP-a ali zbog dobrih nalaza (CRP=0,5) Dr mi je odlagao kolonoskopiju, aludirajući na hemoroide. Međutim u martu se stanje pogoršavalo (sve više i više krvi i sluzi, kao i bol u donjem dijelu stomaka, stolica jedna ili nijedna dnevno), ponovo sam uradila kolonoskopiju 07.04.2016. koja je pokazala veoma jaku upalu na 10 cm crijeva

terapija mi je bila slijedeća: Sulfasalazin 2x2, salofalk čepiće 2x1, Urbason 20mg rektalno 10 dana, Pronison 20mg 2kom ujutru + 1 na podne 7 dana, zatim samnivati po 5 mg svakih 5 dana, Lansoprasol mg 2x1. Krv je nestala buklvano nakon 2 dana korištenja terapije, bila sam presrećan

Nakon 2 sedmice stigaoje i PH nalaz, dijagnoza: Colitis chronica ulcerosa in remisione. Nastavila sam sa Sulfasalzinom, Pronisonom i Lansoplazolom ali od ponedeljka 16.05. nešto je krenula nizbrdo, ko grom iz vedra neba krv i to je ima poprilično, stolica jedna do dvije dnevno normalne (čak i potvrde), bol u donjem desnom dijelu stomaka mi neda ni da sjedim kako treba. Zadnjih 7 dana sam uzasno nervozna, čak imam drhtavicu, tresu mi se ruke osećam se tromo, malaksalo, sad da li je to od Pronisona ili čega al sam haos.
Da li je neko od vas imao sličen simtome kad je koristio Pronison? Koliko dugo je uopste preporučljivo da se pije?
Još jedno pitanje da li banja može da pomogne nama sa UK? Moji su negdje čuli da voda iz Vrnjačke banje pomaže u obnovi sluzokože crijeva? Nisam na forumu našla da je neko to pominjao pa ako neko ima iskustva sa tim, volela bih da čujem mišljenje?
Lijep pozdrav iz RS :*
Dijagnoza: Colitis chronica ulcerosa od juna 2015. Korišćena terapija: Sulfasalazin, Salofalk sup, Ciprocinal, Orvagyl, Folna kiselina, Pronison, Urbason sup. i intavenski, Linex, Nystatin, Imuran. Aktuelna terapija: Sulfasalazin i Imuran