Page 1 of 1

Bakterije u mleku

Posted: 20 Jun 2011, 07:46
by Igor77

Re: Bakterije u mleku

Posted: 23 Nov 2011, 15:52
by fly
vrlo moguce
nikada nisam voleo ni podnosio mleko. kao mali nisam hteo ni da sisam

Re: Bakterije u mleku

Posted: 19 Jan 2012, 21:37
by gocilija
Pre neko vece na TV u Nemackoj je govoreno upravo o mogucnosti da je
uzrocnik kronove bolesti mozda MAP.

http://www.daserste.de/plusminus/beitra ... 0f3~cm.asp

o čem se radi? postoji teorija da je uzrocnik Crohnove bolesti Mycobacterium Avium Paratuberculosis bakterija ili skraceno MAP. ta teorija postoji vec dugi niz godina ali se ta infekcija vrlo tesko dokazuje. Naime, problem je u tome sto do unatrag 10tak godina uopce nije postojao test s kojim bi se mogla dokazati prisutnost te bakterije kod ljudi, a ovi koji sada postoje isto nisu 100 % pouzdani, a treba dosta vremena da se zavrse. Pouzdano se zna da ista bakterija uzrokuje bolest vrlo slicnu Crohnovoj kod stoke, tzv. Johne-ova bolest. Problem je u tome sto je ogroman broj stocnih fondova zarazen s tom bakterijom, koja prezivljava pasterizaciju, pa dolazi u mlijeko i naravno meso zarazenih zivotinja.

Neka istrazivanja su pokazala da je cak 80% pacijenata s Crohnovom bolescu nositelj te bakterije, ali u tim istrazivanjima nije potvrdjen njen utjecaj na razvitak bolesti. S druge strane, neka su istrazivanja pokazala da bakterija vjerojatno uzrokuje bolest posrednim putem, jer neki toksini koji su produkt njenog metabolizma oslabljuju sluznicu crijeva i onda bakterije koje su normalno prisutne djeluju kao patogeni, npr. E. Coli.

Re: Bakterije u mleku

Posted: 20 Jan 2012, 09:06
by Igor77
Kao što tekst kaže "We have now shown that these Mycobacteria release a complex molecule containing a sugar, called mannose. This molecule prevents a type of white blood cells, called macrophages, from killing internalised E.Coli.” Takođe je primećeno da su kod pacijenata sa Crohn-om povećana ASCA antitela. Ona su uzrokovana od strane MAP.

Re: Bakterije u mleku

Posted: 13 Jun 2012, 15:31
by keebo
Pozdrav,

Pretpostavka da iza CD stoj MAP meni deluje sasvim razumljivo. Voleo bih da znam da je ovo sto imam moguce izleciti jednostavnim uzimanjem koktela tri antibiotika u trajanju od nekoliko mesci do dve godine. Postoje slucajevi da ljudi pocinju da koriste terapiju na svoju ruku. Dosta interesantan i detaljan clanak na tu temu (napisan jos 2004.), sa istorijskinm prikazom razvoja teorije i pocetaka lecenja mozete da procitate ovde:

CROHN'S DISEASE, SICK COWS AND CONTAMINATED MILK
http://www.wnd.com/2004/10/26829/

Intervju sa zacetnikom ove terapije (Dr. Borody)mozete da procitate ovde:
http://www.crohns.org/treatment/borody.htm

A ovo su endoskopski nalazi pacijenata koje je uspesno lecio (pre i nakon uzimanja leka):
http://www.crohns.org/treatment/brtreat.htm


Sajt koji je posvecen iskljucivo tome je
http://www.thecrohnsdiseaseinitiative.c ... oversy.php

Mada, i dalje, nakon 16. godina CD-a za mene je ovo too good to be true.

Re: Bakterije u mleku

Posted: 03 Feb 2013, 17:59
by milancheros
Terapija profesora Thomasa Borodyja bi se mogla primeniti i kod nas. Lekovi za to mogu se i kod nas nabaviti.