Imuran ili bioloska terapija ? koje zlo izabrati?

Opšte diskusije vezane za ovu bolest.
pmarmut
Posts: 4
Joined: 07 Dec 2023, 16:16

Re: Imuran ili bioloska terapija ? koje zlo izabrati?

Post by pmarmut » 07 Dec 2023, 16:22

Meni je posle 2 meseca upornih proliva proslog decembra dijagnostikovan Kron, kolonoskopija, gastroskopija a posle MR tankih creva, zavrsni deo tankog creva je u duzini od 5cm suzen tu se na lazi i jedan polip. Radjen je i fekalni kalprotektin koji je bio bas bas los.
Budosna 3 meseca pa Immuran posle i infuzije na 4 nedelje u Gradskoj bolnici u Beogradu, Kalprotektin je preporodio pao na 80. Ishranu sam skroz promenio: izbacio kafu , mleko , mlecne proizvode, vestacki beli secer, slatkise, cokolade. Crvena mesa mada bi trebao svo meso...
Gledam da predjem na 100% sirovu ishranu, pojacan unos voca i povrca narocito banane a zimi bundevu. Od sokova pijem razblazene limunade, cajeve i to biljne i vodu. Nista vestacko vise ne unosim. Od hleba sam ukinuo gluten i jedem hleb od pirincanog brasna i od kukuruznog kao proju.
Stolice su se bukvalno posle par nedelja promenile, mada sam u pocetku koristio Probiotik i to neki sa sto vise milijardi bakterija i sa 10+ razlicitih bakterija da se crevna flora oporavi. Prolive imam veoma veoma retko samo kad imam ispade u ishrani.

Hrana puna aditiva je ta koja unistava creva u kombinaciji sa stresom dovodi do Krona.

Post Reply