Apsces

Opšte diskusije vezane za ovu bolest.
Post Reply
kaca93
Posts: 10
Joined: 09 Jun 2013, 11:18

Apsces

Post by kaca93 » 05 Feb 2018, 01:11

Otvaram novu temu jer nikako da naučim kako forum funkcioniše.
Pre par dana sam imala intervenciju, radjena je drenaža bartolinijeve žlezde, kasnije mi je ginekolog rekao da postoji mogućnost da to uopšte nije bila ta žlezda jer je meni bila drugačijeg oblika i bliže rektumu. E sad ja vas pitam jel neko ima sličan problem?... ostavili su otvorenu ranu, rupcaga kao od metka, s tim da odma ispod rane postoji tačka iz koje i dalje curi nešto. Bojim se da nisu sve uklonili i bojim se da kron havarise....
Lastinrepak

User avatar
Igor77
Posts: 547
Joined: 29 Mar 2011, 14:18
Location: Ruma

Re: Apsces

Post by Igor77 » 05 Feb 2018, 18:39

Možda je fistula, ja nisam imao takva iskustva ali svejedno uzmi u obzir
Dijagnoza: Mb. Crohn od 2001. Korišćene terapije: 5-ASA, Asacol, Salofalk, , Pentasa, Salofalk klizme, Orvagil, Vancomycin, Pronison, Budosan i razne alternativne špecije Aktuelna terapija: Methotrexate, Folnak, Nolpaza

tanjanja
Posts: 13
Joined: 23 Mar 2016, 00:42

Re: Apsces

Post by tanjanja » 04 Jun 2018, 21:53

Hellooooo! Oooo da, ta sam! Izvinjavam se, tek sada vidim temu dok pretrazujem forum. 2010. Cini mi se, sam pri tusiranju osetila dzombu na nezgodnom mestu. Nesto me boluckalo a ja ignorisala i kad sam konacno opipala sveze naraslu poluloptu medju nogama, bilo je stani-pani. Naravno, pravac kod ginekologa i dr kaze da je bartolini i da grejem otok da pukne sam od sebe sto sam ja poslusno krenula da radim. Dzomba je rasla i kljucala a ja plakala jer mi se cinilo da kraja nema. Nije mi delovalo da tako nesto uopste moze puci jer je delovalo da je bas duboko i da vise ide na tu stranu otok nego ka spolja, da pukne. Posle dve nedelje agonije, odem u lokalnu privatnu bolnicu i kazem da me seku, buse, rade sta god jer ne mogu vise izdrzati. Hirurg mi je uradio inciziju perianalnog apscesa. Kasnije sam radila magnetnu, apsces je nastao kao posledica duboke tj visoke perianalne fistule koja je imala malo cudnu putanju - uz zid vagine te je otuda ginekolog logicno posumnjala na bartolinijevu.
Nakon incizije mi je jos godinu i po dana divljala fistula. Pravio se maleni apsces i pucao svakih nedelju dana, sam od sebe i onda je samo prestalo da bi mi pre dve godine ponovo porastao veliki apsces. Drugi put sam bila pametna i nisam dugo cekala da otrcim kod hirurga na inciziju. Radio mi je na zivo ali i to je bilo lakse nego trpiti bolove i cekati.
Nedugo zatim ponovo radjena magnetna. Dobila sam drenazni seton koji i dalje nosim a fistula se i dalje prazni nakon toliko vremena. Malo se smanjila àli i dalje je aktivna. Prosla terapiju imuranom, od decembra sam na humiri ali ne primecujem boljitak :( Kazu jednom fistule - uvek fistule
Bolest: Crohn-ova, od cca 1999. Zahvaceni sigma i perianalna regija, prisustvo fistula. Modni detalj - drenazni seton. / Lekovi (do sada): 5-ASA, Salofalk tbl, klizme, supoz, Asacol, Orvagil / Aktuelna terapija: Asacol, Salofalk sup, Orvagil, Imuran.

tanjanja
Posts: 13
Joined: 23 Mar 2016, 00:42

Re: Apsces

Post by tanjanja » 04 Jun 2018, 21:58

Mozda ne bi bilo lose da pratis tu rupu i sadrzaj koji iz nje izlazi. Zenama vrlo cesto fistule idu uz vaginu, mozda imas fistulu. Magnetna bi ti razresila sve nedoumice ali... da... pisem par meseci kasnije... Kako su se stvari dalje razvijale?
Bolest: Crohn-ova, od cca 1999. Zahvaceni sigma i perianalna regija, prisustvo fistula. Modni detalj - drenazni seton. / Lekovi (do sada): 5-ASA, Salofalk tbl, klizme, supoz, Asacol, Orvagil / Aktuelna terapija: Asacol, Salofalk sup, Orvagil, Imuran.

Post Reply