Page 1 of 2

Sluzokoza usne duplje i kron

Posted: 17 Feb 2017, 11:49
by gocilija
Da li je iko od vas imao problem sa sluzokozom usne duplje.? JA evo mesecima bezuspesno obilazim lekare za bolesti usta. Jednostavno posle neke pljeskavice i kiselog kupusa osetila sam peckanje u ustima. Posto nosim proteze skinula sam i pogledala i videla sitne perforacije, Otisla kod orl jer je bio Simpozijum stomatologa i nisam mogla naci nikog da me primi. ORl rekla da ispiram zalfijom i kamilicom i stvarno se to zamirilo. Kada sam otisla kod lekara za bolesti usta nije imao sta da vidi. Posle toga se pojavila jedna ulceracija., pa prosla na nekim mestima kao da sam se korom hleba izgrebala nepce Ne moguda zvacem hranu nego sve izmiksam. Pre toga sam jela bukvalno sve. Nemam nikakvu terapiju. Dijagnoza ulcerozni kolitis u remisiji i IBS, mada je gastro rekao da je kod mene pre kron posto su mi antitela na kron pozitivna.
To se bukvalno desilo preko noci. Sluzokoza reaguje i kad samo nosim protezu da bih mogla da izadjem iz kuce, a ni ne pokusavam da zvacem jer to ne ide. Sta se desilo ne znam?
Uglavnom pre dva dana me probudio bol u levom donjem stomaku i pomislila sam jajnik. Odem kog ginekologa sve ok ali me pregled boleo i kad mi je rekla da idem kod gastro meni su se upalile lampice da je verovatno problem stomak.
Na stomak nisam pomisljala jer isam imala problema sa stolicom jela sam sve od prebranca do sarme i svega ostalog. Imala sam pre godinu dana upalu grla jednu za drugom i posle toga mi je jedna glasnica otkazala. Sada pomisljam da je sve to kron. Uzasnuta sam da necu moci vise da jedem i da nosim proteze, Cekam da mi se vrati gastro sa puta pa cu da vidim sta ce da kaze ali bih vas molila ako neko ima neka saznanja o slicnim problemima da se javi.

Re: Sluzokoza usne duplje i kron

Posted: 17 Feb 2017, 21:31
by marica
Moguće je da je od krona jer on zahvata i taj deo. Dok ti ne dođe gastro probaj da "grgljaš" pantenol rastvor. Ne može da naškodi.

Re: Sluzokoza usne duplje i kron

Posted: 18 Feb 2017, 03:03
by Leopard
Možda je Kandida u pitanju, ja sam je se rešio ne jedući slatko oko mesec, mesec i po dana, i ponekad sam pio sodu bikarbonu

Re: Sluzokoza usne duplje i kron

Posted: 18 Feb 2017, 11:31
by Igor77
Paz šta ti kažem, mućkaj Hexoral po uputstvu i za nedelju-dve će proći. Mene to često hvata, usled virusa, bakterija, Krona pa se ceo balans organizma poremeti i onda kreće divljanje koječega po ustima. Hexoral to rešava. Svake zime mi se bar jednom desi.

Re: Sluzokoza usne duplje i kron

Posted: 21 Feb 2017, 17:56
by gocilija
Hvala vam dragi moji na savetima. Veceras idem kod gastroenterologa. Ne znam, prestravljena sam. Ovo nije kao ranje sto mi se desavalo, pojavi se afta, peče, boli ja ispiram ali mogu da zvacem. Sada bukvalno ne mogu da zvacem nego miksam hranu. Sta će biti samnom ako je kron zahvatio sluzokozu desni i grla?????????

Re: Sluzokoza usne duplje i kron

Posted: 22 Feb 2017, 00:36
by gocilija
Evo me opet. Bila kod gastro. Pogledao nalaze kaze da posto mi je CRP 2 nema govora o upali. Na sve sto je vezano za sluzokozu usta i moje probleme sa tim izgledao mi je dosta nezainteresovano KAze moze kron da napadne i to a kada ga je moj muz pitao da li bi pogledao sluznicu usta rekao je da nije specijalista za to. Nista ne razumem. Dao mi je da pijem orvazil 7 dana i da mu se javim. Ako bude vise stolica i bolova radice kolonoskopiju.
Rekla sam mu i za probleme sa kozim i dma vec tri godine obilazim bezuspesno dermatologe. Pitao me sta su mi rekli i kada sam mu rekla alergija non specificata, nije nista komentarisao. NE razumem samo zasto je tako olako presao preko toga da imam problema sa sluzokozom usta iako zna da to moze biti kron.Ima li neko neki konstruktivan predlog.

Re: Sluzokoza usne duplje i kron

Posted: 22 Feb 2017, 07:54
by Igor77
Hexoral :)

Re: Sluzokoza usne duplje i kron

Posted: 22 Feb 2017, 14:29
by marica
Golicija, jesi li išla kod stomatologa? Možda bi tu našla pomoć.
Ja sam išla na alergo test i nisam ni na šta alergična, ni na dlake od mojih mačaka, ni na kerove, ni na čokoladu, ni prašinu, ma ništa...jedino mi je pokazalo alergiju na (ebemligakakosezove) neki sastojak koji se nalazi u svim lekovima, a deluje kao u fazonu da te ne dokači alergija na taj lek??? :P Kao ono u prevodu: alergična sam na antialergetik :D

Re: Sluzokoza usne duplje i kron

Posted: 22 Feb 2017, 15:24
by gocilija
isla sam bar deset puta kod navodno najboljeg lekara za bolesti usta , kaze ne vidi nista sto bi bilo zabrinjavajuce. Stomatolog takodje kaze nije nista ozbiljno kaze da mu te promene izgedaj kao da sam se koricom hleba zagrebala, a ja ne mogu da zvacem. Jednostavno kad pokusam da izmedju zuba sazvacem recimo sredinu od hleba ne ide a da ne govorim o necem sto je cvrsce. Crvenilo se povuklo i protezu mogu da nosim ali da zvacem ne mogu. Pricala sam sa prijateljicom koja ima kron i kaze da nikad nije cula da neko ima kron u ustima ali da bi gastro svakako to morao da pogleda. I ja sam tog misljenja, pogotovo sto su i stomatolog i lekar za bolesti usta rekli da ukoliko je nesto sistemski oni ne mogu da pomognu. ispirala sam svim i svacim i to pomogne da se crvenilo umiri. Gastro mi rece da ga nazovem utorak pa cu ga pitati ako nije on strucan ko je?

Re: Sluzokoza usne duplje i kron

Posted: 22 Feb 2017, 17:57
by marica
Niko ništa ne vidi, a ti znaš da nije u redu. Da nije nešto banalno? Jel ti to novija proteza? Piješ li neki novi lek, možda je reakcija na taj lek. Jesi li možda smršala pa ti sama proteza ne naleže kako treba, napravi na brzinu haos, a ti posle patiš? Pokušaj da propratiš sebe, zapisuj...