Page 1 of 1

bol u zelucu

Posted: 16 Jun 2016, 14:01
by kaca93
Vec god.dana nisam uzimala nikakvu terapiju, pocela sam sa budosanom i pentasom pre sest dana i pojavio mi se nepodnosljiv bol u zelucu. Sta ciniti?

Re: bol u zelucu

Posted: 16 Jun 2016, 18:04
by Krilex
De daj nam malo vise informacija. Vidim po tvojim ranijim postovima da imas Krona. Jel bolest aktivna, ishrana, dali pusis, itd itd. Ma sve :D

Re: bol u zelucu

Posted: 17 Jun 2016, 14:42
by kaca93
Pusim kao turcin :) salim se, smanjila sam i presla na one tanke :D rekoh od avgusta prosle god sam bez terapije, prestala da je uzimam jer mi se tako htelo :) e sad sam opet pocela da uzimam budosan 3x1, pentasa 2x2x1 i nolpazu, koju sam od danas izbacila jer mislim da je ona zasluzna za bol. imam krona vec 4 god. I nije strasno, jedem skoro sve i tako to. Nego me brine ovaj zeludac sad, da ne zaradim jos neki gastritis ili tako nesto. Pu, pu da ne cuje zlo ;)

Re: bol u zelucu

Posted: 17 Jun 2016, 14:43
by kaca93
Je l krilex kao skrilex? Heheeee

Re: bol u zelucu

Posted: 18 Jun 2016, 23:25
by Krilex
Nijeee. To mi je nadimak :p Kao svako normalan, savetovao bih ti da posetis doktora, bar ovog opste prakse i da se posavetujes sa njimeee. Smanji pusenje bar dok te boli zeludac, jer nekada i par cigara dnevno mogu znacajno da uticu na bol zeludca. A gastritis kao gastritis, ja sam bio blizu cira na zeludcu, pa sam se sredio bez da sam isao kod doktora. Uglavnom pred smenu godisnjih doba zna se nekada aktivirati kron bez ikakvih razloga. Al prodje uglavnom. Za ovih 7-8 godina koliko bolujem od krona, jedino dva puta sam imao manjih problema na smenu godisnjih doba al uglavnom uz cajeve i stroziji rezim ishrane prolazilo je. Tako da moze biti nesto, mada verujem da nije nista ozbiljnoo ;)

Re: bol u zelucu

Posted: 19 Jun 2016, 12:35
by Igor77
Sam svoj doktor je najgore što možeš da uradiš. Aktivna faza može nastupiti naglo i korišćenje loše terapije je može dodatno okinuti u neželjeni pravac. Budosan, bez obzira na sve je kortikosteroid i kao takav štetan. Takođe je njegovo delovanje lokalno, na samo jedan deo creva. Crohn nije prehlada da možeš da uzimaš lekove samo kad je loše. Bolest može da napreduje iako ti je dobro i redovni pregledi, kontrole to sprečavaju.