Posao i invalidska penzija
Re: Posao i invalidska penzija
Pa , ja imam vremena da čekam....
Мене је комисија прогласила неспособном за самосталан живот и рад (Крон са перианалним фистулама) пре 3 године, у мојој 25. години. Цака је, ако сам добро разумела, да уколико имаш Кронову болест од 15. године живота (или раније) аутоматски остварујеш право на пензију, као ја (ту информацију сам сасвим случајно добила у Немањиној). Додуше, и поштено сам награбусила са злом званим фистуле и Кроном уопште.
Ако не остварујеш тако право, дижи кредит и реши проблем - нисмо од јуче...
Углавном, не можеш да конкуришеш за своју (а не породичну пензију) уколико имаш мање од 5 година радног стажа. За остваривање права на породичну пензију није потребно имати ни дан стажа.
Ако не остварујеш тако право, дижи кредит и реши проблем - нисмо од јуче...

Углавном, не можеш да конкуришеш за своју (а не породичну пензију) уколико имаш мање од 5 година радног стажа. За остваривање права на породичну пензију није потребно имати ни дан стажа.
Није ми ништа.
Malo mi je nejasno (slabokontajući sam
).
Vama su rekli da ako ste imali kron pre 15. godine, da automatski imate pravo na penziju nakon pet godina radnog staža?
Kao što olimpiski šampioni i zaslužni sportisti imaju automatsku penziju od 40. godine? (šala mala, a prvo pitanje je ozbiljno)

Vama su rekli da ako ste imali kron pre 15. godine, da automatski imate pravo na penziju nakon pet godina radnog staža?
Kao što olimpiski šampioni i zaslužni sportisti imaju automatsku penziju od 40. godine? (šala mala, a prvo pitanje je ozbiljno)
Imam Kron sa operisanim perianalnim fistulama, sa 10 godina radnog staža. Bolujem od devetnaeste godine. Bogato ću ih "nagraditi" sa usput stečenim drangulijama koje idu uz Kron! Tu mislim na komisiju naravno!
Остварила сам право на породичну пензију јер имам Кронову болест од 15. године живота. Иначе, нисам имала ни дан стажа.Suvi_vrat wrote:Malo mi je nejasno (slabokontajući sam).
Е сада, не знам да ли је неопходно имати минумиум 5 година стажа уколико имате болест од 15. године живота за стицање сопствене пензије (вероватно јесте, јер не знам на основу чега би обрачунавали износ), али за стицање права на породичну није потребан радни стаж.
Није ми ништа.
Poslovica kaže: "Ko čeka taj dočeka!"
E pa dočekala sam. Poziv naravno. Ostalo ćemo videti...?
E pa dočekala sam. Poziv naravno. Ostalo ćemo videti...?
Eva,evika wrote:E pa dočekala sam. Poziv naravno. Ostalo ćemo videti...?
Samo mogu da ti poželim mnogo sreće i strpljenja sa našim komisijama. Držim ti 'fige' da sve prodje, onako kako tebi najviše odgovara!

Sve najbolje,
Skipper
Bolest: Crohn-ova, od 1991. / Operisan: 3 puta / Lekovi (do sada): Orvagil, Ciprocinal, Dexason, Pronison, Salazopyrin, 5-ASA, Salofalk, Pentasa, Asacol, Imuran i Methotrexate / Aktuelna terapija: Nema (zbog netolerancije na imunosupresive!)
Bio sam ja sa tatom pre 2 nedelje na komisiji. Ako si dobila poziv da dodjes negde kod stanice, ulica dr ALeksandra Kostica, onda mozes ocekivati da ces ici na pregled kod gastroa, posto tu imaju doktore svih specijalnosti. Posle toga cekas resenje, opet 45 dana
. U svakom slucaju srećno!

Dijagnoza: Mb. Crohn od 2001. Korišćene terapije: 5-ASA, Asacol, Salofalk, , Pentasa, Salofalk klizme, Orvagil, Vancomycin, Pronison, Budosan i razne alternativne špecije Aktuelna terapija: Methotrexate, Folnak, Nolpaza
Treba da idem u ulicu Žitni trg br. 3. Hvala. Sreća će mi trebati u svakom slučaju!