Page 1 of 1

Kako doći do Naltrexona?

Posted: 07 Oct 2012, 10:39
by Suvi_vrat
Bilo je priče o LDN terapiji koje budi u nadu za pacijente sa UC I CD.
Pitanje je kako do ovog leka doći u Srbiji? Ima li iko ideju?
Svaka sugestija je dobrodošla.

Re: Kako doći do Naltrexona?

Posted: 11 Oct 2012, 18:31
by Philthy McNasty
Suvi_vrat wrote:Bilo je priče o LDN terapiji koje budi u nadu za pacijente sa UC I CD.
Pitanje je kako do ovog leka doći u Srbiji? Ima li iko ideju?
Svaka sugestija je dobrodošla.
Do istoga je tesko doci i u Severnoj Americi, mali je broj doktora koji ga prepisuju.

U Srbiji je mislim nemoguce doci to Naltrexona, ne verujem da je veci broj lekara ikada i cuo za isti.

Re: Kako doći do Naltrexona?

Posted: 12 Oct 2012, 04:07
by Skipper
Philthy McNasty wrote:U Srbiji je mislim nemoguce doci to Naltrexona, ne verujem da je veci broj lekara ikada i cuo za isti.
Kada je reč o USA i Kanadi, Philthy McNasty je potpuno u pravu -- zaista retko koji američko/kanadski lekar hoće da izda recept za "Low Dose Naltrexone" (LDN).

U Srbiji, može da se dobije JEDINO običan "Naltrexone" od 50 mg (radi se o film-tabletama, koje proizvodi "Haupt Pharma Wolfratshausen GmbH" iz Nemačke), koji neuropsihijatri prepisuju alkoholičarima, kao pomoćno sredstvo za odvikavanje i apstinenciju. Na žalost, 50 mg je totalno beskorisna, čak i štetna količina, za nas, obolele od IBD-a! Osim toga, pacijent mora da bude alkoholičar, da bi mu naš lekar prepisao ovaj lek: "Lek se uvodi u terapiju na osnovu mišljenja tri lekara psihijatra ili neuropsihijatra."

Ono što nama može da bude od koristi je LDN i to samo količina od 2.5 mg do 4.5 mg ovog leka dnevno!!!! Zbog toga se ova verzija leka i zove 'Nisko dozirani Naltrekson', odnosno, "Low Dose Naltrexone"! E, takva varijanta leka, još nije dostupna u našoj zemlji! :(

Čak i da neko, na legalan način, nabavi kutiju sa 50 mg "Naltrexone" film-tabletama, neko od domaćih farmaceuta bi mogao da tu količinu podeli na kapsule od 2.5 mg, 3 mg i 4.5 mg, koje bi nama koristile, ali to niko ne želi da radi!!!! Ne pitajte me - zašto!? :?

Inače, NE savetujem nikome da se, na ovaj način, 'igra' sa tim lekom, jer bez znanja iz oblasti farmakologije i prave farmaceutske vage, koja meri tačno u miligram, svako eksperimentisanje može da bude veoma kontraproduktivno!

Odličan website sa najnovijim informacijama (za 'teranje' suza na oči!), u vezi sa LDN-om se nalazi na sledećoj lokaciji: http://www.lowdosenaltrexone.org

Možda će jednog dana neko od 'nadležnih' i u Srbiji shvatiti kakva je korist od ovog leka, ali do tada.... :roll:

Pozdrav,

Skipper

Re: Kako doći do Naltrexona?

Posted: 05 Dec 2017, 14:54
by Igor77
Opis leka u prilogu...
Ja sam ga pravio tako što razmutim jednu tabletu u 50ml vode, najbolje destilovane. Dnevna doza je 4.5mg, što odgovara 4.5ml rastvora. Ratvor držati u frižideru. Jedna tableta je za 10-12 doza, dakle 10-12 dana.

Re: Kako doći do Naltrexona?

Posted: 06 Dec 2019, 20:39
by ogiogi
Postoji mogućnost nabavke LDN-a ( 3 i 4,5 mg)
Info na naltrexjersey@gmail.com
Pozdrav Saša