Kako doći do Naltrexona?

Korisnikov avatar
Suvi_vrat
Postovi: 65
Pridružio se: 02 Avg 2012, 00:16

Kako doći do Naltrexona?

Postod Suvi_vrat » 07 Okt 2012, 10:39

Bilo je priče o LDN terapiji koje budi u nadu za pacijente sa UC I CD.
Pitanje je kako do ovog leka doći u Srbiji? Ima li iko ideju?
Svaka sugestija je dobrodošla.

Philthy McNasty
Postovi: 112
Pridružio se: 07 Jul 2011, 22:01

Re: Kako doći do Naltrexona?

Postod Philthy McNasty » 11 Okt 2012, 18:31

Suvi_vrat napisao:Bilo je priče o LDN terapiji koje budi u nadu za pacijente sa UC I CD.
Pitanje je kako do ovog leka doći u Srbiji? Ima li iko ideju?
Svaka sugestija je dobrodošla.


Do istoga je tesko doci i u Severnoj Americi, mali je broj doktora koji ga prepisuju.

U Srbiji je mislim nemoguce doci to Naltrexona, ne verujem da je veci broj lekara ikada i cuo za isti.
Kron je proslost .....

Korisnikov avatar
Skipper
Postovi: 252
Pridružio se: 29 Maj 2011, 01:41
Lokacija: Rochester, NY / Beograd, RS

Re: Kako doći do Naltrexona?

Postod Skipper » 12 Okt 2012, 04:07

Philthy McNasty napisao:U Srbiji je mislim nemoguce doci to Naltrexona, ne verujem da je veci broj lekara ikada i cuo za isti.


Kada je reč o USA i Kanadi, Philthy McNasty je potpuno u pravu -- zaista retko koji američko/kanadski lekar hoće da izda recept za "Low Dose Naltrexone" (LDN).

U Srbiji, može da se dobije JEDINO običan "Naltrexone" od 50 mg (radi se o film-tabletama, koje proizvodi "Haupt Pharma Wolfratshausen GmbH" iz Nemačke), koji neuropsihijatri prepisuju alkoholičarima, kao pomoćno sredstvo za odvikavanje i apstinenciju. Na žalost, 50 mg je totalno beskorisna, čak i štetna količina, za nas, obolele od IBD-a! Osim toga, pacijent mora da bude alkoholičar, da bi mu naš lekar prepisao ovaj lek: "Lek se uvodi u terapiju na osnovu mišljenja tri lekara psihijatra ili neuropsihijatra."

Ono što nama može da bude od koristi je LDN i to samo količina od 2.5 mg do 4.5 mg ovog leka dnevno!!!! Zbog toga se ova verzija leka i zove 'Nisko dozirani Naltrekson', odnosno, "Low Dose Naltrexone"! E, takva varijanta leka, još nije dostupna u našoj zemlji! :(

Čak i da neko, na legalan način, nabavi kutiju sa 50 mg "Naltrexone" film-tabletama, neko od domaćih farmaceuta bi mogao da tu količinu podeli na kapsule od 2.5 mg, 3 mg i 4.5 mg, koje bi nama koristile, ali to niko ne želi da radi!!!! Ne pitajte me - zašto!? :?

Inače, NE savetujem nikome da se, na ovaj način, 'igra' sa tim lekom, jer bez znanja iz oblasti farmakologije i prave farmaceutske vage, koja meri tačno u miligram, svako eksperimentisanje može da bude veoma kontraproduktivno!

Odličan website sa najnovijim informacijama (za 'teranje' suza na oči!), u vezi sa LDN-om se nalazi na sledećoj lokaciji: http://www.lowdosenaltrexone.org

Možda će jednog dana neko od 'nadležnih' i u Srbiji shvatiti kakva je korist od ovog leka, ali do tada.... :roll:

Pozdrav,

Skipper
Bolest: Crohn-ova, od 1991. / Operisan: 3 puta / Lekovi (do sada): Orvagil, Ciprocinal, Dexason, Pronison, Salazopyrin, 5-ASA, Salofalk, Pentasa, Asacol, Imuran i Methotrexate / Aktuelna terapija: Nema (zbog netolerancije na imunosupresive!)

Korisnikov avatar
Igor77
Postovi: 524
Pridružio se: 29 Mar 2011, 14:18
Lokacija: Ruma

Re: Kako doći do Naltrexona?

Postod Igor77 » 05 Dec 2017, 14:54

Opis leka u prilogu...
Ja sam ga pravio tako što razmutim jednu tabletu u 50ml vode, najbolje destilovane. Dnevna doza je 4.5mg, što odgovara 4.5ml rastvora. Ratvor držati u frižideru. Jedna tableta je za 10-12 doza, dakle 10-12 dana.
Prikačeni fajlovi
Naltrexone.pdf
(127.49 KiB) Preuzet 366 puta
Dijagnoza: Mb. Crohn od 2001. Korišćene terapije: 5-ASA, Asacol, Salofalk, , Pentasa, Salofalk klizme, Orvagil, Vancomycin, Pronison, Budosan i razne alternativne špecije Aktuelna terapija: Methotrexate, Folnak, Nolpaza


Povratak na “Alternativa”

Ko je OnLine

Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 13 gosta