Page 1 of 2

poboljsanje krvne slike

Posted: 17 Aug 2012, 22:30
by janim08
Ima li neko ideju sta koristiti za poboljsanje krvne slike, osim mesa i soka od cvekle ( to vec uzimam)? Tesko mi ide sa zelenim povrcem, takodje, a ni jedno gvozdje mi ne odgovara(tablete, tothema ampule i slicno). Hvala unapred.

Re: poboljsanje krvne slike

Posted: 18 Aug 2012, 00:11
by GrooYa
jel si probao IV gvozdje? kod mene je odradilo posao bez tegoba

Re: poboljsanje krvne slike

Posted: 18 Aug 2012, 12:02
by Igor77
Cuo sam da Feroglobulin radi posao. Za gvozdje treba vremena da se nagomila, nije lose uraditi analizu krvi na feritidin da se vidi pravo stanje.

Re: poboljsanje krvne slike

Posted: 18 Aug 2012, 14:04
by Skipper
Mina,

Da li si probala ulje ili seme kumina ("cumin oil/seeds") i crnog kumina ("black cumin oil/seeds")? To je izuzetno dobar prirodni lek za poboljšanje krvne slike i popravljanje opšteg stanja u organizmu (http://www.buzzle.com/articles/cumin-benefits.html). Nadam se da može da se kupi u Srbiji.

Takodje, veoma koristan je i preparat na bazi matičnog mleča: http://www.revitaplus.com/revita-fe-forest-berries/

Sem toga, postoje razni recepti za pravljenje sokova od svežeg voća i povrća (bez cvekle!), koji bi trebalo da budu korisni za krvnu sliku. Ako te interesuju ovakvi sokovi, mogu da ti pošaljem te recepte.

"Feroglobulin" (http://www.vitabiotics.com/Feroglobin/), koji je predložio Igor, je odličan tonik, koji sadrži celu paletu B vitamina (B1, B2, B3, B6 i B12), gvoždje, cink, minerale, med i dr.

Intravenoznim davanjem gvoždja ("I.V. gvoždje" -- ukoliko je GrooYa mislio na infuzije!), stanje se prilično brzo popravlja.

Radi bolje resorpcije gvoždja, važno je redovno unositi C vitamin, kao i B12, koji je 'odgovoran' za hemoglobin.

E, sad, ključno pitanje je, šta tebi najviše odgovara od svega navedenog, jer svi različito reagujemo na ove preparate. :?

Pozdrav (konačno iz Bgd-a, posle dužeg vremena! :mrgreen: ),

Skipper

Re: poboljsanje krvne slike

Posted: 18 Aug 2012, 14:25
by Runja
Ja uzimam, s vremena na vreme, kapi od koprive (po 15 kapi nakon svakog obroka) i odlicna mi je krvna slika :)

Re: poboljsanje krvne slike

Posted: 18 Aug 2012, 14:43
by GrooYa
da skipperu, lose napisah Intra Venozno, ili I.V. gvozdje, brzo radi, a obzirom da je obicna infuzija, ne smeta (nama narkomanima) nikako ;)

Re: poboljsanje krvne slike

Posted: 18 Aug 2012, 15:15
by Skipper
GrooYo,

Sve je OK -- pretpostavio sam da je to gvoždje u pitanju. U pravu si, što se tiče infuzije! Samo neka nam 'roknu' koju dozu u venu i mi smo srećni i zadovoljni! Ne zovu nas džabe "Cowboy Junkies"! :D

Pozdrav,

Skipper

Re: poboljsanje krvne slike

Posted: 18 Aug 2012, 15:22
by janim08
Hvala svima na savetima. Pijem svaki da sok ( cvekla, sargarepa, jabuka, limun), samo se plasim da mi limun ne poremeti stomak pa stavim pola. Koristila sam ranije revitu i kapi od koprive, sad sam na to zaboravila skroz. Nisam probala feroglobulin ni kumin, ali cu sigurno uzeti i to. Da li je seme kumina samo dodatak jelima ili moze i drugacije da se koristi? Ulje mi izgleda prakticnije za upotrebu. Nije jos uvek strasno, hemoglobin mi je 109, a granica je 110, a rbc malo ispod granice. Nadam se da nisam jos dogurala do infuzije. Ranije sam pravila i konjsko meso, koje je uzasno. Thanks again to all of you.

Re: poboljsanje krvne slike

Posted: 18 Aug 2012, 15:43
by Skipper
Mina,

You're welcome! Još si ti daleko od infuzije i neka tako i ostane! ;)

Kad god možeš, slobodno u taj sok dodaj po 2 kivija i 2 mandarine. Na žalost, u toku leta, u Srbiji, tog voća baš nešto i nema u ponudi, sem ako se, u medjuvremenu, nešto nije promenilo, kada se radi o uvozu.
janim08 wrote:Da li je seme kumina samo dodatak jelima ili moze i drugacije da se koristi? Ulje mi izgleda prakticnije za upotrebu.
Za nas koji imamo IBD, najbolje je manju količinu kumina, pomešati sa glavnim jelom ili napraviti preliv (blagi sos ili nešto slično), jer može da se nabavi i u formi praha (kao brašno). Seme kumina mora pažljivo da se pripremi, jer nije mnogo jestivo i nikako se ne sme uzimati ako se prethodno termički ne obradi! Ako se uzima kao čist prirodni lek, možda je bolje i praktičnije koristiti ulje, kao što si već napisala tvom u prethodnom postu.

- Neke korisne savete o kuminu, možeš da pročitaš na sledećim mestima na Internet-u:

http://completewellbeing.com/article/sm ... -benefits/

http://www.livestrong.com/article/48847 ... min-seeds/

http://www.whfoods.com/genpage.php?tnam ... 1#preptips

http://www.ehow.com/how_2335676_use-cumin.html

- Informacije o ulju crnog kumina imaš na ovom web site-u:

http://theblessedseed.blogspot.com/2011 ... -used.html

Srećno,

Skipper

Re: poboljsanje krvne slike

Posted: 19 Aug 2012, 11:03
by Karateka
:D Znam da 100posto pomaze kuvana zob ili caj od zobi 1l dnevno, i kopriva kapi ili caj 1solja dnevno od cveta koprive. Meni je pomoglo ;) kopriva treba da ide kontrolisano a caj od zobi moze svaki dan i super vraca energiju. Pozdrav za sve :!: