Magnezijum hlorid

mmixn
Posts: 36
Joined: 07 Dec 2011, 22:45
Location: Novi Sad

Re: Magnezijum hlorid

Post by mmixn » 12 Feb 2013, 00:40

Ovo sa transdermalnom resorpcijom zvuči fantastično! Do sada nisam našao ni jedan dodatak koji se uzima oralno koji bi mogao tolerisati, čak ni one dečije koje mi lekari obično preporuče kada ih pitam za vitaminske injekcije. Pretpostavljam da se magnezijum hlorid u formi soli za kupanje slabije upija od ulja?
Kada smo već kod ove teme, da li neko ima iskustva sa drugim alternativnim dodacima minerala i vitamina koji se ne uzimaju oralno?
Dg:Crohnova bolest od 2001, komplikacije: fistula, stenoze. Operacije:2. Korišćeni lekovi: Salofak, Orvagil, Budesonide. Trenutna Th: Imuran 2x50 mg, sideral forte 1x1, folnak 1x1

User avatar
barajevo
Posts: 6
Joined: 28 Oct 2012, 18:03

Re: Magnezijum hlorid

Post by barajevo » 12 Feb 2013, 09:12

mmixn wrote:Ovo sa transdermalnom resorpcijom zvuči fantastično! Do sada nisam našao ni jedan dodatak koji se uzima oralno koji bi mogao tolerisati, čak ni one dečije koje mi lekari obično preporuče kada ih pitam za vitaminske injekcije. Pretpostavljam da se magnezijum hlorid u formi soli za kupanje slabije upija od ulja?
Kada smo već kod ove teme, da li neko ima iskustva sa drugim alternativnim dodacima minerala i vitamina koji se ne uzimaju oralno?
Naziv "Magnezijumovo ulje" ne znači da je to doista ulje već odnos Magnezijum hlorida i vode 1 : 1, a to pod rukom daje osećaj masnoće pa otuda naziv ulje. Za oralnu upotrebu, otopi se tridesetak grama hlorida na litar vode, a pije se 1 dl dnevno, podeljeno u vise dnevnih doza (gutljaja). Naime, što se manja količina uzme odjednom, to je veći procenat apsorpcije.
Iako je uslovna preporuka da se magnezijumovo ulje opere nakon dvadesetak minuta, moje iskustvo govori da ako se, čak i samo blago, utrlja u kožu nakon nanošenja, apsorpcija je potpuna i nema nikakvih tragova na vešu. Ja ga nanosim uveče i ostaje mi na koži (ili, bolje rečeno, u koži) preko noći.
Posebno se preporučuje ženama, jer nanošenjem ispod pazuha i u opšte po telu, primetiti ćete da su se smanjili telesni mirisi i moći ćete izbeći upotrebu dezodoransa. Zašto posebno za žene - mnogi izvori tvrde da baš upotreba dezodoransa blokira drenažne kanale dojke (limfni čvorovi u pazuhu), što može biti jedan od uzroka pojava kalcifikata, a potom i mnogo gorih tumora.

Što se tiče intravenoznog unosa vitamina, imam uputstvo kako se priprema I V rastvor Natrijum askorbata (vitamina C), ali nisam uspeo da ga prikačim ni u .doc niti zipovanog niti u .pdf formatu iako nije veći od 50 kb. Pokušati ću u sledećem postu da objavim celog.
Ne dostupni suplementi dostupni su u Srbiji

User avatar
barajevo
Posts: 6
Joined: 28 Oct 2012, 18:03

Re: Magnezijum hlorid

Post by barajevo » 12 Feb 2013, 09:14

INTRAVENOZNO DAVANJE NATRIJ ASKORBATA (Vitamina C u obliku soli) (ROBERT F. CATHCART III, M.D. )
Boca za čuvanje Na askorbata
Treba znati da se sve ovdje napisano odnosi isključivo na Na askorbat a ne na Askorbinsku kiselinu
Sterilizirati 500 ccm bocu zajedno sa lijevkom, gumenim stoperom i žlicom. Zatim napuniti bocu do 300 ccm sa Natrij askorbata u kristalu. (Prema mojim mjerenjima to je oko 250 g Na askorbata). Zatim dodati trećinu od 20 ml ( oko 6,6 ccm) disodium injektivnog rastvora, USP 150 mg / ml. Potom dodati vodu za injekcije q.s. 500 ccm. Promučkati dobro bocu i ako je ostalo oko 1 mm kristala na dnu, dodati 1 mm vode do vrha boce. Natrij askorbat je topiv do gotovo točno 50% koncentracije na sobnoj temperaturi. Ne brinite o sterilnosti, jer je Natrij askorbat izuzetno bacteriocidalan. Možda bi to trebalo filtrirati das a odvoje krupnije čestice, ali nikada nisam vidio da je to bio problem. Ispostavilja se da je PH ovog rastvora uvijek 7.4. Moja sestra je, nedavno, otkrila da će, ako se smjesa promućka tek nakon što je držana u frižideru biti manje žuta. Pretpostavljam da je to dobro, jer natrij askorbat je čist, bezbojan, a dehydroascorbate je žut. Napravljena miješavina je uvijek malo žuta, ali rashlađivanje prije miješanja daje rezultat daleko manje žute smjese.

Priprema IV (intravenozne) boce

Preporučujem da se miješavina, iz gore pomenute boce, doda u sterilnu vodom za injektiranje tako da se 30 g (60 ccm) do 60 g (120 ccm) dodaje se u sterilnu vodu u dovoljnoj količini da se dobije 500 ccm konačnog rastvora za intravenozno ubrizgavanje. Kod bolesnika s kemijskim ili drugim alergijskim reakcijama, najbolje je da se sterilna voda nabavlja u staklenim umjesto u plastičnim bocama.

IM (intra-muskularne) injekcije

IM injekcija, materijal za dojenčad je napravljena od otopine razrijeđene 50% u void, što daje 25% razrijeđenja. Općenito, veličina injekcije može biti 2 ccm u svaku polovinu stražnjice. Led se može primijeniti ako je to bolno. To se može davit na svaki sat ili toliko često dok se ne izazove povišena temperature ili neki drugi simptom naglog opadanja slobodnih radikala.

Opći komentari

Nikada nisam imao bilo kakvih problema s ovim rastvorima. Čuo sam razne priče od pacijenata koji su askorbat primali na drugim mjestima. Ne znam da li je problem bio u kiselini (jer, askorbinska kiselina je vrlo često korištena umjesto Natrij askorbata) ili je u pitanju bio neki dodatak koji su drugi kolege dodavali u rastvor.

Moguće je da se manji problemi mogu pojaviti s komercijalno pripremljenim rastvorima. Shvatio sam da SAD farmakopeja inzistira da se rastvor pravi od Askorbinske kiseline dopunjene Natrij hidroksidom ili Natrij bikarbonatom do pH između 3,5 i 7,0. Plašim se da je 60 grama askorbata sa pH od 3,5 previše kiselo. Znam da je Klenner (prvi liječnik koji je koristio visoke doze intravenskog askorbata) također pravio rastvore od Natrij askorbata u prahu, unatoč činjenici da je u svojim radovima to pominjao kao Askorbinsku kiselinu. (Ova činjenica dolazi iz razgovora s Annie Klenner, Fred Klennerovom suprugom i medicinskom sestrom.).
Proveravam pacijenate na hypocalcemia (iako do sada nisam naišao), hipoglikemija (preporučujem pacijentima da jedu dok uzimaju IV), i dehidraciju (preporučujem vodu i usporeno intravenozno davanje.) Povremeno se javljaju I naknadne glavobolje, ali ne u tolikoj mjeri odkako sam stavio naglasak na kontinuirane visoke doze oralnog unosa Natrij askorbata, odmah po završetku intravenoznog unosa. Zapravo, ja dajem oralno askorbat jer intravenozni unos daje dvostruki učinak. Tolerancija na crevna pražnjenja se pojačava dok traje intravenozni unos, ali treba biti oprezan da se zaustavi oralni unos vitamina C oko sat vremena pred prestanak intravenoznog unosa, ili, može doći do proljeva čim se prestane sa intravenoznim unosom. Oralni unos Natrij askorbata može biti nastavljen 1/2 do 1 sat nakon prestanka intravenoznog unosa.
Ne dostupni suplementi dostupni su u Srbiji

Post Reply