Vitamin E

Post Reply
User avatar
Igor77
Posts: 553
Joined: 29 Mar 2011, 14:18
Location: Ruma

Vitamin E

Post by Igor77 » 23 Aug 2011, 07:31

Ranije mi je dr, dok sam bio pod upalom, prepisao vitamin E da uzimam, i to neku veću dozu, neke gumirane tablete, možda od 500mg. Našao sam članke gde se spominje kao antioksidans i da je uzimanje ovog vitamina uticalo na smanjenje tegoba.
Ako neko ima iskustva slobodno neka napiše.
Dijagnoza: Mb. Crohn od 2001. Korišćene terapije: 5-ASA, Asacol, Salofalk, , Pentasa, Salofalk klizme, Orvagil, Vancomycin, Pronison, Budosan i razne alternativne špecije Aktuelna terapija: Methotrexate, Folnak, Nolpaza

Philthy McNasty
Posts: 112
Joined: 07 Jul 2011, 22:01

Re: Vitamin E

Post by Philthy McNasty » 24 Aug 2011, 20:30

Vitam E jeste ontioxidant kao i vitamin C , uz to bih jos preporucio selen, CoQ10 i Alpha Lipoic Acid. Nisam siguran da ce sam vitamin E doneti nekakvo poboljsanje i ublaziti inflamaciju. Kao anti inflamatorne suplemetne bih preporucio prvenstveno kvalitetno riblje ulje (omega-3), L-glutamine, kokosovo ulje (extra virgin hladno cedjeno), Flexseed ulje, turmeric (curcuma) extract ili koristiti zacin kod pripremanja hrane , zatim dzindzer , boswellia, slippery elm, i ako mozete naci aloe vera juice ali iskljucivo bez satojka –carrageenan.
Posto je kod Kronasa absorpcija vitamina i mineral veoma slaba, jedan od najbitnijih minerala je svakako megnezijum koji bih takdje preporucio u obliku magnezijum-glycine ili magnezijum citrate jer je u ova dva oblika najbolji procenat absorpcije.
Za one koji ne zele da se bakcu sa SCD koju sam pominjao i koja iskljucuje apsolutno sve vrste zitarica zbog visokog sadrzaja lectina/glutena koji su veorvatno jedan od glavnih uzrocnika Krona, onda bih preporucio uzimanje N-Acetyl Glucosamine (NAG) , to je inhibitor koji sprecava absorpciju glutena.

Uz sve ove pomenute sastojke najbolje bi bilo izbaciti sve zitarice, mleko i industrijske secere, tek se onda dolazi do pravih rezultata. Ja bih samo pomenuo da se priblizavam kraju treceg meseca od pocetka SCD dijete i mogu samo reci, ako jos uvek ima skeptika po tom pitanju, da su rezultati FANTASTICNI!
Kron je proslost .....

User avatar
Лепосава
Posts: 27
Joined: 03 Sep 2011, 22:21

Re: Vitamin E

Post by Лепосава » 11 Sep 2011, 08:43

Шта се ради од лабораторије да би се видело стање витамина у организму?
Није ми ништа.

Post Reply