Antibiotici

Philthy McNasty
Posts: 112
Joined: 07 Jul 2011, 22:01

Re: Antibiotici

Post by Philthy McNasty » 13 Jul 2011, 21:22

Ulje je uglavnom vec razredjeno, nisam video niti cuo da ga prodaju u cistom obliku.

Mozes da ga pijes i preventivno ako osecas znake prehlade i tome slicno. A naravno mozes da ga koristis i za suzbijanje kandide i raznih drugih patogena u crevima sto i jeste glavna poenta kod Krona.

Mozes krenuti sa recimo dvonedeljnom terapijom, prvih 4-5 dana 2x po 5 kapi, posle smanji na samo 5 kapi dvevno. Ako osetis neke nezeljene posledice tipa glavobolja, znaci prehlade i tome slicno, to su znaci izumiranja patogena koji luce toksine i organizam pokusava da ih se oslobodi. To je normalna pojava, u tom slucaju smanji dozu ili prekini konzumiranje par dana.

Ovakav tretman mozes ponavljati povremeno jer se kandida i drugi patogeni ne mogu bas tako brzo ukloniti, zavisi od slucaja, ponekad su u pitanju meseci cak i godine kod teskih slucajeva Krona.

Osluskuj svoj organizam i uzimaj ulje po potrebi. Naravno, za vreme i posle tretmana potrebno je uzimati probiotike da se crevna flora dovede u ravnotezu. Ako u isto vreme koristis i ulje i probiotike pazi da pravis razmak od minimu 2 sata izmedju konzumiranja oba preparata.
Kron je proslost .....

licolu
Posts: 18
Joined: 10 Aug 2011, 07:48

Re: Antibiotici

Post by licolu » 16 Aug 2011, 15:21

Zbog neki problema nevezanih za Krona, moram da pijem Dovicin. Ima li neko iskustva u vezi sa njim?

User avatar
Igor77
Posts: 554
Joined: 29 Mar 2011, 14:18
Location: Ruma

Re: Antibiotici

Post by Igor77 » 11 Oct 2011, 08:48

licolu wrote:Zbog neki problema nevezanih za Krona, moram da pijem Dovicin. Ima li neko iskustva u vezi sa njim?
Dovicin se sve češće prepisuje, verovatno zbog doze, 1 tableta dnevno, a meni je pravio karambol u crevima. Bolje sam reagovao na klasičan Palitrex ili Pentrexyl.

Viš ti ovo Origano ulje...svaka čast McNasty.
Ima ga i kod nas:
http://www.prirodnilek.rs/prodaja/proiz ... 30-ml.html
http://www.origanoulje.com/kupovina.html
Ovo drugo kažu ima 95,29% karvakrola. Već sam dve zime pregrmio bez antibiotika, bilo je napada svačega ali prođe. Ipak nije loše imati pri ruci. Ovi su napisali da se razređuje 1:4. Da li to znači da se doza razredi 1:4 i popije (5 kapi Origano ulja i 20 maslinovog + voda)?
Dijagnoza: Mb. Crohn od 2001. Korišćene terapije: 5-ASA, Asacol, Salofalk, , Pentasa, Salofalk klizme, Orvagil, Vancomycin, Pronison, Budosan i razne alternativne špecije Aktuelna terapija: Methotrexate, Folnak, Nolpaza

Philthy McNasty
Posts: 112
Joined: 07 Jul 2011, 22:01

Re: Antibiotici

Post by Philthy McNasty » 11 Oct 2011, 18:06

Igor77 wrote: Viš ti ovo Origano ulje...svaka čast McNasty.
Ima ga i kod nas:
http://www.prirodnilek.rs/prodaja/proiz ... 30-ml.html
http://www.origanoulje.com/kupovina.html
Ovo drugo kažu ima 95,29% karvakrola. Već sam dve zime pregrmio bez antibiotika, bilo je napada svačega ali prođe. Ipak nije loše imati pri ruci. Ovi su napisali da se razređuje 1:4. Da li to znači da se doza razredi 1:4 i popije (5 kapi Origano ulja i 20 maslinovog + voda)?
Nisam jos cuo/nasao ulje sa ovako visokim procentom karvakrola, sto vise to bolje.
Da, razredis ulje u ovoj razmeri i popijes sa dosta vode. Ukoliko osetis znake prehlade odmah poceti sa terapijom kao preventiva.
I naravno kao sto sam renije pomeuo, uzimati povremeno zbog kandide i stalih patogena.
Kron je proslost .....

User avatar
Skipper
Posts: 252
Joined: 29 May 2011, 01:41
Location: Rochester, NY / Beograd, RS

Re: Antibiotici

Post by Skipper » 23 Oct 2011, 23:26

Ovo premium origano ulje, koje možete da kupite u Srbiji, je čisto i veoma jako, tako da mora da se razredi sa maslinovim uljem, ali ne u razmeri 1:4!!! Ova mala razmera se preporučuje samo ukoliko se ulje koristi za spoljnu upotrebu (npr. gljivice na koži i sl.)

U SAD i Kanadi, "oregano oil" se prodaje već unapred razredjeno, tako da kupac ne mora da se dodatno opterećuje razblaživanjem ovog prirodnog antibiotika, ali iskreno mislim da je bolje kupiti koncentrovano (nerazblaženo) origano ulje, kao što je to slučaj sa već pomenutim preparatom uvoznika "Probotanic", iz Beograda.

Ukoliko se ulje pije, onda je potrebno da se u punu kafenu kašičicu maslinovog ulja dodaju 1-4 kapi origano ulja. Tako razblaženo ulje najbolje je uzimati nakon jela, sa 1-2 čaše vode.

Uvoznik/distributer ovog ulja preporučuje da maksimalna dnevna količina origano ulja ne bude veća od 12 kapi, podeljenih na tri dela (odnosno, najviše do 4 kapi nakon doručka, ručka i večere.)

Takodje, potrebno je unositi dovoljnju količinu negazirane vode, da bi se organizam što brže i lakše oslobodio patogenih bakterija i drugih štetnih mikroorganizama i toksina koje oni izlučuju. Obično je ta količina vode srazmerna telesnoj težini, ali u proseku oko 2 litra flaširane (nehlorisane) vode bi trebalo da zadovolji dnevne potrebe većine ljudi.

Ako neko želi da uzima 1-2 puta dnevno, po 5 kapi origano ulja, kao što je savetovao Philthy McNasty, možda je najsigurnije tih 5 kapi dodati u punu supenu kašiku maslinovog ulja (Extra Virgin Olive Oil), jer takav rastvor sigurno neće oštetiti sluzokožu creva. To, otprilike, odgovara razmeri koju je McNasty već pominjao (1:15!)
Bolest: Crohn-ova, od 1991. / Operisan: 3 puta / Lekovi (do sada): Orvagil, Ciprocinal, Dexason, Pronison, Salazopyrin, 5-ASA, Salofalk, Pentasa, Asacol, Imuran i Methotrexate / Aktuelna terapija: Nema (zbog netolerancije na imunosupresive!)

hombre
Posts: 18
Joined: 31 Oct 2011, 22:40

Re: Antibiotici

Post by hombre » 31 Oct 2011, 23:44

imam lose iskustvo sa hemomicinom nakon tri dana uzimanja i uradjene kontrole stolice dobio sam klostridijum dificile toksin pa zbog toga dve nedelje lezanja u bolnici na terapiji sa edicinom

Post Reply