Page 1 of 2

Pomoć oko upitnika!

Posted: 28 Nov 2012, 22:07
by Martin
Poštovani, molio bih Vas za pomoć. Naime, apsolvent sam master studija psihologije u Nišu i trenutno radim master rad na temu psihosomatskih bolesti. U ovo istraživanje je uključeno i šezdeset osoba obolelih od ulceroznog kolitisa i Kronove bolesti. Istraživanje je anonimno i dobrovoljno i ni na koji način ne ugrožava privatnost ispitanika. Podaci dobijeni njime će se koristiti isključivo u naučno-istraživače svrhe i neće biti zloupotrebljeni ni na koji način. Molio bih Vas da popunite ovaj upitnik, koji Vam neće oduzeti previše vremena (10-15 min). Hvala unapred!

Link za upinik: https://docs.google.com/spreadsheet/vie ... bE1zWUE6MQ

Pozdrav i sve najbolje!

Martin

Re: Pomoć oko upitnika!

Posted: 28 Nov 2012, 23:49
by Suvi_vrat
Done.

Re: Pomoć oko upitnika!

Posted: 09 Dec 2012, 19:37
by GrooYa
Postovani, bolujem od kronove bolesti, na ovaj forum sam se uclanio ne bih li vise saznao o svojoj bolesti, ali i da bih ako ikako mogao saborcima protiv ovog teskog stanja nekako pomogao mozda nekim savetom ili iskustvom. Tema je vise nego vidljiva, na chatu takodje stoji obavestenje, pa mislim da nema nikakve potrebe za alarmantnim privatnim porukama sa naslovom "Pomoc!", a da se svodi na podsetnik za popunjavanje upitnika. Ukoliko zelim - popunicu ga, ja cu odrediti koliko mi vremena treba za to i da li me uopste zanima.
Ne bih voleo da dodjem u situaciju da se udaljim od foruma ako bi mi, na primer, pocele pristizati poruke tipa: "POMOC! HITNO! trebaju mi karte za utakmicu Zvezda - Metalac!!!". pa mi cak ni tako nesto ne bi smetalo da me ta osoba poznaje, ili da je vec pricala sa mnom perthodno. Za takve stvari postoje drugi forumi.
Shvatite ovo kako hocete, to je moje misljenje.

Re: Pomoć oko upitnika!

Posted: 09 Dec 2012, 20:13
by Martin
U redu. Mislio sam da, ako neko nije mozda video temu, posaljem link ka istoj. Naravno da je Vaša volja da li ćete uraditi ili nećete.
Hvala u svakom slučaju i izvinite na uznemiravanju.

Re: Pomoć oko upitnika!

Posted: 10 Dec 2012, 00:19
by Suvi_vrat
A moje mišljenje je da je najmanje što svako od nas treba da uradi je da popuni ovu anketu.
Znamo da pričamo kako bi doktori trebalo da se uključe više u rad udruženja, i uopšte kako su doktori često nezainteresovani da uđu u srž materije, a kada treba pomoći jednom budućem stručnjaku, čiji će rad očigledno biti usko vezan za naše probleme, zašto ne reagujemo? Pa ovo je na neki način i ulaganje u našu budućnost - a svako može da izdvoji 10ak minuta da popuni anketu.
Čovek ne bi slao poruke da je odziv dobar i mislim da je to naša sramota, a ne njegova.

Re: Pomoć oko upitnika!

Posted: 10 Dec 2012, 12:34
by Jelka
Izvinjavam se sto nisam ranije popunila....

Re: Pomoć oko upitnika!

Posted: 10 Dec 2012, 13:29
by Martin
Suvi vrat, Jelka, hvala puno!

Re: Pomoć oko upitnika!

Posted: 10 Dec 2012, 15:51
by Mapko
Pa dobro, mislim da je u redu da me neko kontaktira privatnom porukom u vezi neke ankete o bolesti, na forumu udruženja obolelih. Naime, da me nisi kontaktirao (a potom obrisao poruku), nikada ne bi ni popunio anketu, jer ovde ni ne dolazim nešto preterano često, a kako si mi poslao poruku, stiglo mi je obaveštenje na mejl koji češće otvaram.
Bilo kako bilo, popunio sam ovu tvoju anketu, a mogao bi da objaviš rezultate, pa da vidimo... možda i bude nešto od tebe. :-)

Pozdrav.

Re: Pomoć oko upitnika!

Posted: 12 Dec 2012, 13:52
by Karateka
Postovani Martine ja moram da vas obavestim kao i ostale koji citaju ovo da, takav upitnik moze svako da dobije i to uz adekvatnu psihijatrijsku pomoc u recimo KCB Zvezdara u Beogradu kod dr.Lele Trikos. Dr. Trikos radi upravo sa obolelima od Kron i UC i sl. te kao takva daje doprinos registru obolelih i njihovom resavanju eventualnih povezanih mentalnih poteskoca kao sto su,depresivne epizode itd. Zato ovim putem pozivam sve da, kao sto rece prof.Gligorijevic na poslednjem skupu vezanom za ishranu kod IBD, posete psihologa ili psihijatra gde ce dobiti isti ili slican upitnik koji ce u celini sigurno pomoci delu obolelih.

Re: Pomoć oko upitnika!

Posted: 12 Dec 2012, 16:01
by Mapko
Koliko sam ja shvatio, ovo je upitnik u vezi njegovog mastera
... i trenutno radim master rad na temu psihosomatskih bolesti.
E sad... možda je pomenuta doktorka takođe deo istog tima, ali to već ne bi znao.
Mada podržavam svaki odlazak kod psihologa, bez obzira na bolest.