Pomoć oko upitnika!

Mesto za opuštenu priču o bilo čemu. ;)
User avatar
Skipper
Posts: 252
Joined: 29 May 2011, 01:41
Location: Rochester, NY / Beograd, RS

Re: Pomoć oko upitnika!

Post by Skipper » 12 Dec 2012, 21:31

Samo par objašnjenja....

Dr Lela Trikoš je specijalista-neuropsihijatar i glavni konsultant za obolele od ulceroznog kolitisa i Crohn-ove bolesti, u KBC "Zvezdara", a inače je, pre dve godine, uspešno odbranila i magistarski rad, u vezi sa psihičkim problemima koji prate obolele od inflamatornih bolesti creva.

Svejedno, Marko je potpuno u pravu, kada navodi činjenicu da je ovaj upitnik, isključivo, u vezi sa Martinovom postdiplomskom (master) tezom iz psihologije! Karateka je takodje u pravu, što se tiče ankete, koju konstantno sprovodi dr Trikoš, u dnevnoj bolnici KBC "Zvezdara", ali ova dva istraživanja nemaju direktne veze!!!! :)

Generalno, nama je od koristi da vidimo rezultate i analizu takvih anketa, jer na taj način dobijamo više podataka o psiho-somatskoj prirodi i mogućim posledicama zapaljenskih bolesti creva. Martin je obećao da će nam poslati informacije, koje on bude prikupio i obradio.

I naravno, prisustvo neuropsihijatara, u svim fazama lečenja naših bolesti, je poželjno i čak neophodno, a redovne posete su od višestruke koristi za sve obolele od IBD-a! Ako ništa drugo, bar ove kontrole ne bole ništa! :mrgreen:

Pozdrav,

Skipper

PS: Uzgred, mr dr Vladimir Gligorijević je specijalista-gastroenterolog i još uvek nije profesor (ne može ni da postane profa, bez doktorata iz medicinskih nauka, ali ima vremena i za to! ;) )
Bolest: Crohn-ova, od 1991. / Operisan: 3 puta / Lekovi (do sada): Orvagil, Ciprocinal, Dexason, Pronison, Salazopyrin, 5-ASA, Salofalk, Pentasa, Asacol, Imuran i Methotrexate / Aktuelna terapija: Nema (zbog netolerancije na imunosupresive!)

nestea
Posts: 5
Joined: 29 Nov 2012, 12:18

Re: Pomoć oko upitnika!

Post by nestea » 02 Feb 2013, 14:47

Pozdrav! Ja sam tek sada videla ovaj upitnik pa sam sada popunila.. Nadam se da nije prekasno..

Post Reply