Svetski dan borbe protiv hepatiitsa 2012.

Sva dešavanja, akcije i okupljanja u organizaciji UKUKS-a.
Post Reply
User avatar
Gile
Posts: 119
Joined: 23 Mar 2011, 02:35
Location: Beograd

Svetski dan borbe protiv hepatiitsa 2012.

Post by Gile » 22 Jul 2012, 13:16

Prenosim poziv ljudi iz udruzenja Hronos...
Poštovane/i,
Svetska zdravstvena organizacija je prošle godine proglasila 28. juli za Svetski dan borbe protiv hepatitisa.
Udruženje Hronos je nevladina organizacija koju su formirale osobe sa hepatitisom i koja je registrovala svoje delovanje na teritoriji republike Srbije. Udruženje je formirano sa ciljem da se bori protiv hepatitisa, kroz povećanje svesti o samoj bolesti, kao i da pruži psihosociijalnu podršku obolelima.
Mi smo pozvani od strane Svetske hepatitis alijanse (WHA) čiji smo članovi, da se priključimo aktivnostima povodom obeležavanja Svetstkog dana borbe protiv hepatitisa .
Ove godine Svetska hepatitis Alijansa sprovodi projekat „Ne vidim zlo, ne čujem zlo, ne govorim o zlu“ sa namerom da ujedini što veći broj aktera u celom svetu kako bi akcija mogla da konkuriše za Ginisov rekord. Planirali smo da 28. jula tačno u 12 sati na Trgu Nikole Pašića u Beogradu izvedemo performans koji bi se sastojao iz toga što bi učesnici u istom trenutku prekrili šakama prvo oči, zatim uši i na kraju usta kako bi se skrenula pažnja javnosti na ignorisanje problema hroničnog hepatitisa i stigmatizacije obolelih od ove bolesti. Broj učesnika će kontrolisali ovlašćeni kontrolori, a fotografije i video zapis događaja u roku od 24 sata biže prosledjen timu Svetske Hepatitis Alijanse.
Našu akciju pratiće i brojni mediji.
Ovim putem Vas molimo da nam se Vi i Vaše kolege pridružite ovoj akciji , kako bismo pokazali da postoji uspešna saradnja unutar nevladinog sektora.
Molim Vas da nam u što je moguće kraćem roku odgovorite da li ste zaintersovani da se priključite ovoj akciji i ukoliko je moguće obavestite nas o potencijalnom broju učesnika.
Unapred Vam se zahvaljujemo.

Srdačan pozdrav
Jasminka Nikolić Udruženje za pomoć obolelim od hroničnih virusnih hepatititsa – HRONOS

Post Reply